Melyik lehetett ez a könyv, vagy a róla íródott cikk?
Régebben olvastam egy cikket egy készülő könyvről, ami felháborodást váltott ki, át kellett írnia a lánynak. Könyves blogon jelent meg szerintem, amire vagy az Indexről jutottam, vagy az akkor még független Origóról; de az is lehet, hogy magán a híroldalon volt.
A címe, ezáltal a témája is, az volt, hogy lehete rasszista egy kitalált világ. Egy amerikai lány, fiatal nő, tervezett egy sci-fi regényt írni, amiben egy fejlett faj figyel meg egy kb. őskori fejlettségűt. Az idegenek egy lebegő platformról nézik őket, ez amolyan szórakozás nekik. Egy lány azonban lekerül onnan, a helyiekkel is interakcióba kerül; eredetileg meg akarták erőszakolni, de ezt törölte később belőle.
Nem emlékszem, a közönség hogyan tudta meg, mi lesz benne, de miattuk kellett átírnia, mert rasszistának találták a helyi nép leírását, viselkedését.
Emlékszik erre más is? Tudnátok adni linket az oldalhoz, vagy a könyv címét?
Talán ez:
Keira Drake - The Continent
Emlékszem egy cikkre, ahol író állítása szerint ő azt hitte a xy népcsoport csak kitalált, a valóságban nem léteznek... No comment.
Ez egy YA romantikus disztópia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!