29éves vagyok, szeretnék elkezdeni olvasni ajánlasz egy könyvet első könyvnek?
Igazából nem tudom mit olvasnék, de valamit igen.
Férfi vagyok,kamionos.
Szeretnék jobban kommunikálni, beszélni, ezért szeretnék többet olvasni.
A Da Vinci kód tényleg zseniális, én is olvastam.
Amit még nagyon tudok ajánlani: Rejtő Jenő könyvek (14 karátos autó, Előretolt helyőrség, stb), Agatha Christie és Sir Arthur Conan Doyle könyvek, ha szereted a krimit (Gyilkosság az Orient expressen, A sátán kutyája), ha szereted a fantasztikus regényeket, akkor Éhezők viadala, Eragon, Harry Potter, Gyűrűk Ura, Az útvesztő.
Az egyik kedvenc könyvem (tudományos fantasy) a Sötét Anyag Blake Crouch-tól. Rengeteg jó magyar író írt zseniális könyvet, ha a klasszikusok felé hajlanál: Mikszáth, Márai, Jókai. Az 1984-et is tudom ajánlani, Három testőrt, Mester és Margarita.
Minden csak attól függ, mi érdekel. Szerintem bármit kezdesz el olvasni, jól fogsz járni, rövid idő alatt meglesz az ízlésed.
Georges Arnaud: A félelem bére (igazán nem gonoszságból ajánlom)
De ha mégsem, akkor:
B. Traven: A halálhajó
Stefan Zweig: Sakknovella
Ottlik Géza: Iskola a határon
Rejtő tényleg jó. Szórakoztató, könnyed. Ha kifejezetten a szókincsedet szeretnéd fejleszteni, akkor szépirodalom. Móricz, Mikszáth, Kosztolányi, Krúdy stb.
Jó lenne tudni, hogy mi érdekel a világból, ahogy kérdezték, milyen filmeket szeretsz, pl.?
Én néha szeretem a sci-fit is. A Térség sorozatot szerettem, de klasszikus az Alapítvány, Solaris is.
Az emberiségen gondolkodnál? Hankiss Emberi játszma, Diamond: A harmadik csimpánz felemelkedése és bukása, Csányi: Az emberi természet, Harari: Sapiens
Vicces fizika: Munroe: Mi lenne, ha...? 1-2.
Könnyebb lenne tippeket adnom, ha tudnám, hogy milyen jellegű történetek érdekelnek. Így hirtelen az aktuális kedvenceim ugranak csak be, amiket vaktában ajánlanék.
Scott Lynch - Locke Lamora hazugságai, A karmazsin lobogó, Tolvajok köztársasága (ez így egy sorozatnak az eddig megjelent részei, sorrendben)
Umberto Eco - A rózsa neve
Samantha Shannon - A narancsfa-kolostor
Lehet, hogy elsőre ifjúsági regényekkel lenne érdemes próbálkoznod.
Én pl. felnőtt fejjel olvastam ezeket, és szerettem őket:
Jack London: A vadon szava
Karl May: WINNETOU
Mark Twain: Huckleberry Finn kalandjai
Jules Verne: Grant kapitány gyermekei
Gárdonyi Géza: A láthatatlan ember
Tolsztoj: Feltámadás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!