Milyen orosz regényeket olvassak?
Gogol: az őrült naplója, az orr
Bulgakov: mester és margarita
Nem rajongok annyira az orosz irodalomért, de ez a 3 nálam toplistás:)
Semmiképpen sem a Bűn és bűnhődéssel kezdd :)
A Mester és Margarita tényleg jó, érdemes elolvasni,
de én nagyon ajánlom Turgenyevet is, az Apák és fiúkat, vagy az Első szerelmet. (A jellemábrázolás felülmúlhatatlan...)
Jó Tolsztoj Anna Kareninája is, és nem is olyan hosszú, mint a Háború és béke, de ha van hozzá kedved, olvasd el mindkettőt!
Huhh, nagyon köszönöm az ajánlásokat!
Pedig bizony a Bűn és bűnődéssel kezdtem, és éppen amiatt érdekelne a folytatás, és kíváncsi lennék a többi orosz író művére is.
A Bűn és bűnhődésben nagyon tetszett ahogyan Dosztojevszkij ábrázolja a lelki folyamatokat; élmény volt olvasni és még soha ennyire regény nem kötött le:)
Az Anyegint gyűlöltem gimiben, nem voltam hajlandó elolvasó sem! Aztán egyszer a kezembe akadt; azóta le sem teszem:)
A Mester és Margarita az egy zseniális mű:) Imádtam minden pillanatát csak ha nem figyelsz egy mp-ig akkor azt sem tudod kiről van szó:D
Én többet nem is olvastam, amiilyen nagy regény, inkább kicsiket,vagy novellákat:(
Gavriil Trojepolszkij: Feketefülű fehér Bim
Ez nagyon szép kutyás regény. A hűségről, a barátságról szól. Filmben is elkészítették, bár azt én nem láttam. Minden kutyabarátnak ajánlani tudom! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!