Ezt a Star Wars könyvet honnét tudom megrendelni úgy hogy ne kelljen rá vámot fizetnem?
Figyelt kérdés
Sajnos magyarul nem jelent meg, így csak az angol kiadást tudom megvenni, azt meg ugye itthon nem kapni, így marad az online vásárlás külföldről, onnét viszont ha EU-n kívüli akkor vámköteles amit kerülnék ha egy mód van rá. Szóval kissé bonyolult a helyzet sajnos.
márc. 11. 15:07
1/7 anonim válasza:
Ugyanez fent van amazon.de-n, elvileg ők már EU-n belülről szállítanak. Az ár is euróban van.
2/7 anonim válasza:
"ha EU-n kívüli akkor vámköteles amit kerülnék "
Komolyan párszáz forinton vergődsz?
3/7 A kérdező kommentje:
Az a párszáz az pár ezer inkább, egyébként meg nem csak a pénz a gond, hanem a papírmunka ami vele jár. Semmi kedvem fél hónapot levelezni a NAV-val meg 35 oldal dokumentumot kitölteni, szkennelni/postázni stb. egy nyamvadt könyv miatt, akkor már inkább megveszem EU-n belülről ha lehetséges.
márc. 11. 19:25
4/7 anonim válasza:
"Az a párszáz az pár ezer inkább"
Ugyanis?
"Semmi kedvem fél hónapot levelezni a NAV-val "
Az nem is a te dolgod.
5/7 anonim válasza:
Nézd meg megvan-e Libristo-n vagy Enbook-on! Ott nem kell külön vámot fizetni csak normál szállítási költséget, én tőlük szoktam rendelni, ha angol nyelvű könyvet veszek.
6/7 anonim válasza:
Nem kell amúgy levelezni, kapsz egy emailt, hogy ennyit kell fizetni, kifizeted, és kész. Vagy ahogy más írja, rendeld amazon.de-ről, ott már nincs vám. :)
7/7 anonim válasza:
"Az a párszáz pár ezer inkább."
A vám 3%. Ha pár ezer, mobndjuk 2000, az azt jelenti hogy egy 66.000 ft-os könyvet akarsz megrendelni. Ennyibe nem egy nyamvadt könyv kerül, inkább egy ritka, jó allapotú, jó könyv.
Amire te gondolsz, az inkább az áfa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!