Egyes könyveknél a fejezetek elején miért van több szó is teljesen nagybetűvel írva?
Pl:
Eddig csak e-book-ban láttam ilyet, s azt hittem hogy valami megjelenítési/konvertálási/(kalózkodási) hiba, de most nyomtatottban is láttam.
Vannak itthon könyveinek, amiben ugyanígy van.
Meg nem gondolkodtam ezen miért, fel sem tűnt amúgy, csak most ahogy ezt a kérdést olvasom.
No igen, de hát hol van ma már a szakmai igényesség?
A régi kollégák úgy vélekedtek, hogy a QuarkXpress azért olyan népszerű, mert a hülye is tud tördelni vele. Nem lesz tökéletes, de elhiszi magáról. Meg ki veszi meg egy-egy betűcsalád összes metszetét?
A 90-es években egyszer vettem a cégnek egy Times CD-t. Semmi más nem volt rajta, csak annak a különböző metszetei.
Ugyanakkor volt 1000 Ft/CD termék, tized annyiért.
A Quark meg kurzív betűt tud varázsolni akkor is, ha nincs telepítve. Meg kiválasztod a kiskapitálist, amit nagyból próbál megjeleníteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!