Stephen King régi könyvei jobbak voltak?
Ha jól tudom, King régen drogozott, és azokat a könyveket, amiket ebben a korszakban írt, jobbnak, vagy legalábbis másabbnak minősítik.
Én nem ismerem annyira a szerzőt, csak pár könyvét olvastam, ezért akik jobban ismerik, mit tudnak mondani? Tényleg jobbak voltak azok a könyvei, amiket a függősége alatt írt?
Ezeket olvastam eddig tőle:
Kedvencek temetője, Csipkerózsikák, Az intézet.
Illetve ma vettem meg a Billy Summerst. :)
Hat én olvastam tőle. Torturat,a Sorvadj elt,A ragyogast,Az AZ-t.
Valamint elkezdtem a Lisey történetét,de azt az első ötven oldal után feladtam.Nem tetszett.
Az első négy nagyon tetszett.
Tervben vannak meg tőle könyvek,újak is régiek is,meglátjuk melyik fog jobban tetszeni.
Nem. SK régebbi könyveinek nem volt igazi konkurenciája. Akkoriban (és egyes körökben ma is) a horrort nagyon lenézték, a ponyvairodalom aljának tartották, így a wannabe írók nem igazán próbálkoztak vele, a kiadók meg nem nagyon szerették kiadni. SK meg elég makacs volt hozzá, hogy márpedig ő így ír és kész.
Konkurencia nélkül pedig könnyű volt megszerezni a Mester, a Horror Királya, és más hangzatos címeket. A többit meg eleintézte a nosztalgia.
Köszönöm a válaszokat!
Lám, a makacsság, ha jól használják, még hasznos is tud lenni
King jól tette, hogy ragaszkodott a saját álláspontjához.
Hát... Nagyon kedvelem az írót, de mivel kell hozzá egy nagyon sajátos hangulat, sajnos még nagyon keveset olvastam tőle (asszem 9-et), de tervbe van véve, hogy mindent elolvasok tőle, ugyanis imádom.
Az új könyvei közül az Álom doktort és az Intézetet olvastam, és őszintén, egyik sem nyerte el a tetszésem. A régi könyvei zseniálisak (de simán lehet, hogy az újak is, csak nem volt hozzá hangulatom. Mondom, Kinghez nekem nagyon sajátos hangulat kell)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!