Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit olvasson a 7 éves fiam...

Mit olvasson a 7 éves fiam Lengemesék és Rumini után?

Figyelt kérdés

Sziaszok. Van egy 7 éves fiam, aki szeret olvasni, elég jól megy neki. Lengemeséket még együtt olvastuk, Ruminit már ő fejezte be.

Ijesztő dolgokat nem szereti, sem a nagyon misztikus varázslatos dolgokat.

Ajánlanátok könyveket neki?

2023. dec. 23. 09:19
 1/4 anonim válasza:
100%

Szia!

Unokatesóm is ennyi idős, ő ezeket olvasta:

Bálint Ágnes-Szelburdi család

Bálint Ágnes-Hajónapló

Nógrádi Gábor- Petepite az apu én vagyok(ez a könyv nem annira vastag mint a Rumini és nem is olyan "nehéz")

Aztán a Rumininek vannak további folytatásai is az lehet, hogy érdeklené

2023. dec. 23. 10:30
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Anno 7 évesen valamelyik geronimo stilton könyv volt amit először elolvastam. Ajánlom nagyon. Nógrádi könyveit is szerettem. A ropi naplója sorozatot is tudom ajánlani. Nagyon tudom ajánlani Bosnyák Viki tündérboszorkány trióját, és az utána következő Elképesztő, és Képtelenség című könyvet. Nekem az egyik kedvencem volt.
2023. dec. 23. 10:31
 3/4 anonim ***** válasza:

Öcsém az olvasást A Rossz fiúk könyvsorozattal kezdte (könnyű olvasmány, bár a fele kép, fele szöveg) és azóta is olvassa az új részeit.

Ugyanígy ajánlom még a Világ legrosszabb osztálya könyvsorozatot, eléggé humoros, megnevettető.

Ugyanakkor Dave Pilkey-nek vannak még jó fiatal korosztálynak szánt könyvei. Mint pl. az Alsógatyás kapitány, Szimat naplója.

Vagy a Pálcikacica és a Pálcikakutya könyvsorozatokat.

Esetleg még a Rossz csont ikrek.

Vagy, amit még olvastam 7 éves korom körül, az Geronimo Stilton (bár engem a Tea Stilton könyvek jobban lekötöttek, mondjuk tény, lány vagyok).

A nagy kedvencem abban a korosztályban pedig az Egy ropi naplója sorozat volt, aminek évente jönnek ki új részei (legalábbis mostanában).

2023. dec. 23. 11:08
 4/4 anonim ***** válasza:

3-as vagyok.

Hozzá tenném, hogy mivel a Lengemeséket és a Ruminit (már ha a magyar változatot olvasta, de gondolom igen) Berg Judit írta, ezért ha kicsit nagyobb lesz, vagy érettebb. Esetleg érdekelni fogja a krimi világa, vagy szimplán egy humoros osztály történet, akkor ajánlom Berg Judittól Az őrzök és A keresők c. könyveit. Érdekesek, de inkább egy 9-14 éves korosztálynak képzelném el, bár idősebbként is lehet olvasni és fiatalabbként is. Csak az érdekeltségnek kell meglennie.

2023. dec. 23. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!