Tudom hogy nagyon sokan felteszik ezt a kérdést, de mit olvassak?
olvasni szeretnék valamit, de nem tudok mit olvasni
nézegettem hogy miket ajánlotok másoknak de azok nem nagyon fogtak meg vagyi a tartalmuk
15 vagyok és lány
javaslat??
bármilyen témájú lehet csak ötleteket várok
nem szokványos könyveket szeretnék olvasni
Nekem 15 éves koromban Szabó Magdától az Abigél című könyv tetszett nagyon. Izgalmas, van benne romantikus szál egykis II. világháborúval fűszerezve.
Vagy például ha szereted a romantikus könyveket, a Szerelmünk Lapjai-t ajánlom. Gyönyörű sztori, szerintem érdemes elolvasni. Ha nem szereted a romantikus regényeket, ennek szöges ellenéte a Mesterségem a halál c. mű, ami a holokauszt megszervezéséről, pontosabban egy haláltábór beindításáról szól. Nyers, de nagyon érdekes, én imádtam.
oké. én most ajánlom Meyertől a Burok c. könyvet. De ne ítéld el, csak mert ő írta. Mert én is ezt tettem:) De aztán megkaptam ajándékba. Fél évig rá se néztem, aztán amikor nem volr se pénzem se olvasnivalóm, elkezdtem olvasni. Kellemeset csalódtam:) Hihetetlenül jó könyv, és sehol a vámpírok és társaik:) Klasszisokkal lekörözi a twilightot, teljesen más. Én nagyon ajánlom.
Még ami nem szokványos könyv, az a Viskó. Bár nem tudom, neked az mennyire jönne be, de az is hihetetlenül letszett nekem. ott van még a Búcsú Liverpooltól és a Narancsos lány c. könyv, szintén imádtam őket:) Meg a Jane Eyre például, de csak ha szereted a klasszikus irodalmat. Meg mondjuk én 15 éves koromban már a Dan Brown könyvekért meg hasonlókért is rajongtam, bár nem azok a tipikus csajos könyvek:)
a sarah dessen könyvek tiniknek szónak, szerintem egész jók (pedig nem vagyok oda az ilyesmikért), 3 könyve jelent meg magyarul, de ha tudsz angolul, akk: *****
itt am találhatsz megyar nyelvű könyveket is
* Automatikusan eltávolított tartalom.
A kedvenceim közül néhány:
Avi: Az ólomkereszt titka
Eleanor H Porter: Az élet játéka
Beecher-Stowe: Tamás bátya kunyhója
Jules Verne (Verne Gyula): Rejtelmes sziget
Zane Grey: A sivatag aranya
Jack London: A fehér agyar
Swift: Guliver utazásai
Lois Lowry - Az emlékek őre
Nem gyilkolászós, nem horroros, inkább elgondolkodtató kicsit. Nagyon emlékezetes volt számomra.
Eoin Colfer - Artemis sorozat
Jól megírt, érdekes és humoros fantasy történetek. Magával ragadó: múltkor a kezembe került rendezgetés közben az első része, gondoltam beleolvasgatok kicsit pihenésképp. Egyszer csak azt vettem észre, hogy kinn már sötét van a könyvnek meg vége. :)
az Emlékek őrét én is ajánlom :)
Nagyon jó könyv, rengetegszer elolvastam, még kiskoromban kaptam, és hihetetlen, hogy mennyire más értelmezést nyer 5-6 év múlva, ha újra előveszed :)
Lois Lowry további könyveit is érdemes elolvasni.
Ezen kívül ajánlom Jane Austen, Émile Zola, Stendhal és Gabriel Garcia Marquez könyveit. Komolyabb irodalom, de nagyszerű.
Vagy keress elő régi pöttyös könyveket :):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!