Igazán jól megírt thrillert/krimit, ami nem a mostanában divatos "női pszichotriller"?
Tehát nem egy olyan nő a főszereplő, akinek minden baja van, és persze ő old meg mindent egyedül + kell bele mindenképp egy szerelmi szál.
Vagy gazdag házaspár, akik körül sötét titkok lappanganak blabla.
A skandináv krimik hangulata tetszik, de nem igazán izgalmasak, sokszor lélektani értelemben erősebbek. Rowling krimisorozata tetszett, de tudom, hogy egyedülálló a maga nemében, és nem is akarok "még egy ilyet" olvasni.
A Négy majom gyilkos trilógiát elkezdtem, de gyengén van megírva. Agatha Christie-vel ugyanez a bajom, bármennyire is ötletesek a történetei, zavar, hogy a szereplői papírmasék.
Szóval igazából olyasmi érdekelne, ami jól megírt és izgalmas is egyben, és nincs tele klisékkel. Mit ajánlanátok?
Mell Wallis de Vries, holland írónő könyveit (Bűnös, Álnok, Csapda, Bestia) ajánlom.
Meg Kelly Devos Gyere kapj el c. könyvét is.
Ugyanakkor J. P. Delaney A lány a múltból c. könyvét is.
Egyáltalán nem klisések, és nincs minden baja a nőnek, csak annyi amennyitől valóságos hogy ne legyen tökéletes. De nem ő oldja meg a történetet. Sőt az egyikben pont a női főszereplő a gyilkos.
1: Mary Higgins Clarktól mit ajánlanál elsőnek?
2: Nem írtam, de ifjúsági sem érdekel most. :) A Delaney könyv viszont érdekesnek tűnik, megpróbálkozom vele. Köszi!
3# Örülök, hogy kedvet kaptál hozzá.
Ez esetben ajánlanám még Catherine Ryan Howard Nézd vissza! c. könyvét. Most olvasom, és eddig benne van a Top 5-ben. Nem hiszem hogy ifjúsági, hisz nem az ifjúságiak közt találtam. Konkrétan nincs semmi erőltető baja a nőnek (bár nem nevezném egyik szereplőt se főszereplőnek) és klisé sem. Viszont kicsit rávilágít a celebek/hírességek életére, de nem erről szól.
2
Kirino Natsuo: Kín
Ez egy igazán jól megírt krimi. Nem kislányoknak való, és eléggé beteg történet, de hogy tökéletes írásmű, az bizonyos.
Utolsó, erről már hallottam évekkel ezelőtt, köszi, hogy eszembe juttattad!
Köszi a többieknek is.
Ajánlom Catherine Ryan Howard Mr. Senki sem tudja c. könyvét.
Hihetetlenül jól megírt thriller. Egy macska-egér játszma. És főként a sorozatgyilkosra tér ki, nincs minden baja a nőnek.
2, 4
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!