Most kezdenék megismerkedni Kurt Vonnegut munkásságával. Melyik könyvét ajánlanátok így elsőre?
Szerintem:
Virágvasárnap - esszé- és avatóbeszéd-gyűjtemény. A felfogását és a világlátását jól megismerheted belőle.
Az én beavató Vonnegut regényem a Hókuszpókusz volt. Formabontó, de fogyasztható.
Ha a hagyományosabb regényformát kedveled, akkor talán az Éj anyánk.
Milyen korú vagy?
Köszönöm!
2: 25 éves
Akkor szerintem a Virágvasárnaphoz megfelelő korban vagy.
20 éves kor alatt azt mondanám, hogy a Bajnokok reggelije, mert tényleg formabontó és az egyediségére simán vevő lehet egy késő tizenéves (bár ugyanakkor elég szomorú történet is).
Érdemes megnézned a Kurt Vonnegut: Unstuck In Time című doksit, méltó emléket állít neki (a két legtöbbet emlegetett könyv benne Az ötös számú vágóhíd és a Bajnokok reggelije), egy jóbarátja évtizedeken keresztül interjúvolta és lógott vele, ebből lett a film.
És amúgy az Éj anyánkból film is készült, ami szerintem a legjobb Vonnegut adaptáció lett (bár nem ér a könyv közelébe, de tényleg jó).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!