A könyvkiadók miért nem csak tekintélyes könyveket adnak ki?
Hosszasan sorolhatnám (mert több kiadónál is dolgoztam) azokat a minőségi könyveket (regények, disszertációk), amelyekből nyomtunk mondjuk 300-at, és még öt év múlva is volt 280 darabunk... Vagy amikor 1000 példány 17-22 év után fogyott el...
Ezek nagy élmények: finoman szólva kiábrándultam az olvasókból.
De nincs mint tenni, erőltetni nem lehet a minőséget. Ha nem kell, nem kell.
A felsorolt jellemzőkkel az a gond, hogy nagyon nehéz objektíven mérni vagy meghatározni őket, és az esetek többségében üres sznobizmus dobálózni velük.
Hogy a kérdésre is válaszojak:a könyvkiadás üzlet. Viszonylag kevés könyvet tudnál kiadni elvből, ha nem venné senki, mert egy idő után döntened kéne hogy a hónapban eszel, vagy kiadsz. A kiadók tehát azért ezeket a könyveket adják ki, mert előre láthatólag ezeket jó eséllyel el lehet adni. Pénz beszél, forint suttog. Ez ilyen.
Kettes vagyok,
a lepontozás ellenére nekem van igazam, ez a valóság, tetszik vagy sem.
„mert egy idő után döntened kéne hogy a hónapban eszel, vagy kiadsz.”
Ez niincs teljesen így, mert sokan finanszírozzák más bevételi forrásból, nem mindenki ad ki silány műveket csak azért, hogy azok bevételéből tudja kiadni a minőségi kiadványokat.
4-es, ezt az ovis szintű - igazam van és kész vergődést valahol 5-6 éves korban el kéne felejteni. :D
Ízlésekről vitatkozni meg nem érdemes, így nem, nincs igazad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!