Illendő eladni könyveket?
Igazából a #9 válaszoló írt igazat.
Egy használt könyvnek akkor van igazán ára, ha különleges vagy/és keresett kiadás (mint pl amiket a #10 válaszoló linkelt), vagy már nem adják ki újra és csak a régi példányok beszerezhetők (tipikus példa: APG könyvek).
Egy olyan könyvet, amiből bőven van raktáron vagy van/lesz új kiadás, senki nem fog megvenni használtan, ha nincs féláron vagy az alatt hirdetve, hiszen kicsivel több pénzért bárki vehet újat.
Komolyan, nem értem a 9-est. Minden használt könyves kérdésnél jön kántálni, hogy nem ér semmit, senkinek nem kell, pedig én pont nem ezt látom.
Csak nem ahhoz a "kedves" válaszolóhoz van szerencsénk, aki "kényszervállalkozásnak" hívta az internetes használt könyves oldalakat, aztán az 1800-as évek beli könyveivel próbált keménykedni, mikor csak simán mai használt könyvekről volt szó? :)
#12 Az előző válaszomban ezt írtam:" Ha sok van egy könyvből a piacon, akkor annak alacsony az ára. Ha már nem lehet boltban kapni és keresett a könyv, akkor néha horrorisztikus összegeket is elkérnek érte. Sajnos ez másképpen nem megy, csak úgy, hogy egyenként megkeresgeted az árakat."
A linkekkel, pedig azt szerettem volna bizonyítani #9-es válaszolónak, hogy nem kell ahhoz különleges kiadásnak lennie, hogy egy könyv sokba kerüljön, elég az, hogy sokan keressék és ne legyen elég példány a piacon. Még több száz hasonló linket tudnék küldeni, ahol néhány éve egyszer kiadott, de ma már nem kapható, azonban felkapott könyvet tízezrekért árulnak. Egyik sem "különleges kiadás", azonban nagyobb rá a kereslet, mint a kínálat. Ez határozza meg a piaci árat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!