Lehet valaki könyv-függő?
17 éves vagyok, és pont belegondoltam abba a napokban, hogy szinte minden szabadidőmet olvasással töltök. Ha elkezdek olvasni valamit, a következő pillanatban már azon töröm a fejemet, hogy mit fogok legközelebb elolvasni. Ebben az évben a 87. könyvnél tartok. Elhatároztam, hogy december 31. meglesz a 100. is. Klasszikusokat és kortársakat is vegyesen olvasok. Ami mostanában magával ragadott az az angol szépirodalom.
Ti hogy álltok az olvasással?
Én is ilyen voltam, mielőtt megismertem a páromat!:) Volt olyan év, hogy 150 könyvet olvastam el mindenféle műfajból. Nálam ez 5 évig tartott, elolvastam egy könyvet és már kezdtem is a következőt. Sőt már tudtam mi lesz a következő 4-5 könyv amit majd olvasok.
Aztán megismertem a páromat és ma már munka, edzés, főzés, lazulás a paárommal a program. Szerintem azóta max. 5 könyvet olvastam el, azokat is táppénz alatt. :D
Hiányzik az az élet, de a párom jobban hiányozna!:)
Egyetértek 5. válaszolóval. Nincs baj az olvasással vagy sok olvasással, ha ezt nem valamilyen pótcselekvés vagy menekülés miatt teszed.
Én is rengeteget olvasok, kényszeres ugyan nem vagyok, de ha egy igazán jó könyvet találok, akkor én is sokszor alig várom, hogy olvashassak.
Azt próbáld meg kideríteni, hogy mi áll a háttérben. Ha menekülsz valami elől, akkor gondolkodj el ezen, ha az olvasás puszta szórakozás, akkor nincs vele baj.
Amíg az olvasás szórakozás, addig nincs baj. Ha kényszeresen pl a mennyiségre mész, görcsölsz, az nem feltétlen szerencsés, mert a lényeg veszik el, az élvezeti értéke.
Én nagyon szeretek olvasni, általában 2 könyvet olvasok párhuzamosan, viszont nem tudok ilyen sokat.
Anno gyerekként nehezen tanultam meg olvasni, talán diszlexia vagy más miatt lehetett, ezt nem tudom, a családtagjaim sose foglalkoztak vele, és idővel meg is tanultam. Valószínűleg emiatt viszont megmaradt nálam, hogy nem tudok gyorsan olvasni. Egy óra alatt betűmérettől függően max 20-30oldalt tudok elolvasni, havi 2 esetleg 3 könyv fér bele ha vékonyabbak, oldalszámtól függ.
13 éves korom óta olvasok szórakozásból, most 37 vagyok. Az utóbbi pár évben 20 könyv ment 1 év alatt, most idén meglesz a 25😊😂 de nem görcsölök rá. Szeretek a laptopomon sorozatokat is nézni, így az időmet megosztom. A férjemmel is vannak közös programjaink, szóval nem az olvasás uralja az életem, bár tény hogy fontos nekem, én abszolut így vagyok boldog. Barátaim pl nincsenek, de nem is hiányoznak, ilyen szinten nem vonz a társasági élet egyáltalán. A nagy tömeget, nagy társaságot pedig kifejezetten utálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!