Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » (Harry Potter) A hálókörletekb...

(Harry Potter) A hálókörletekben van WC és fürdőszoba?

Figyelt kérdés

Albus Dumbledore pl meséli egyszer (talán az ötödik könyvben?) hogy keresgélt wc-t éjszaka réggebben.

Ha a Roxfort igazgaójának nincs wc-je, akkor előfordulhat, hogy a Griffendél, Hollóhát, stb házakban sincs wc se fürdő? Nekik is ki kell menniük a folyosóra, ha wc-re kell menniük vagy, ha letusolnának? Mivel este Argus Frics felügyeli a folyosót, mert tilos kijárni, akkor este wc-re se mehetnek ki?????

2023. szept. 16. 07:44
 1/7 anonim ***** válasza:
93%

A Hogwarts Legacy című játékban a mosdók a hálókörleteken kívül vannak. Sőt a könyvekben Hisztis Myrtil mosdója sem tartozott egyik körlethez sem. A prefektusoknak külön fürdője volt, az se volt körlethez kötött.

Hogy éjjel kimehetnek-e WC-re a diákok, az jó kérdés, erre nem tért ki az írónő.

2023. szept. 16. 08:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Elméletileg (a legenda szerint), több szülő kifogásolta, hogy Harry és társai szinte sohasem mosakodnak, csak befeküdnek az ágyba, és már alszanak is.

És Rowling ezért írta bele a negyedik könyvbe a Prefects' Bathroom-ot (nem tudom mit írt a magyar fordító).

De ugye az általános magyarázat az, hogy senkit sem érdekelnek könyvekben, filmekben az ilyenfajta dolgok, szóval miért írjon róluk.

(Egy időben elborult emberek azzal támadták az írónőt, hogy Harry miért nem önkielégít stb. Nem értették meg, hogy ez egy gyerekeknek szóló gyereksorozat...)

2023. szept. 16. 09:54
 3/7 anonim ***** válasza:
77%
Az iskolai szexre viszont van utalás a harmadik film végén, a stáblistában. Soha nem tudom eldönteni, hogy ízléstelen, vagy zseniális.
2023. szept. 16. 09:56
 4/7 anonim ***** válasza:
86%
Tekintve a Roxfort középkori körülményeit, szeritnem úgy csinálták mint a középkorban: mindenkinek volt kis fedeles ágytálja, amit reggel a Roxfort manói kiűrítettek és kipucoltak.
2023. szept. 16. 10:02
 5/7 anonim ***** válasza:
92%
A Titkok kamrájában McGalagony azt mondta a lezárásnál, hogy mosdóba se menjenek ki egyedül, szóval a klubhelyiségen kívül van. WC-k meg az iskolai részben kellenek külön is.
2023. szept. 16. 10:59
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
#3: Szerintem az csak egy csók volt. Engem is "döntött falnak" már jó néhányszor lány úgy, hogy a két lábfeje az én két, terpeszben álló lábfejem között volt.
2023. szept. 21. 22:41
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván van - vagy ez IS egy marha nagy baki - sok más mellett...
2023. szept. 28. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!