Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Kedvenc idézetek könyvekből? 😊

Kedvenc idézetek könyvekből? 😊

Figyelt kérdés

2023. aug. 29. 10:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%
Harry Potter: Piton: Örökké. Szintén Piton: Lapozzatok a 394. oldalra.
2023. aug. 29. 12:22
 2/11 anonim ***** válasza:
88%

"Ahol a Balatonból csordogáló Sióhoz hirtelen társul szegődik északról a Sárvíz, de mégsem ömlik bele, hanem egy vármegye hosszán két-három kilométernyi távolságban mellette ballag, szinte kar karban, kacérkodón át-átkacsintva, mint az andalgó szerelmesek – én ott vagyok honn, az az én világom. A két folyónak egy ágya van, hatalmas, termékeny, széles, mondhatnám családi kettős ágya. Kétoldalt enyhe lankák és szelíd dombok díszével, melynek látképe, mintha festve volna, ugyancsak egy békés, derűs otthon falára. Fent Sárrét, lent Sárköz – ahol majdnem minden falu neve Sár-ral kezdődik –, ez az én vidékem. Hátam mögött, de csak karnyújtásnyira az édes Völgységgel, ahol „az ifjúság képét öltözve magára, ábrándozva bolyong” – bolyongott egy életen át Vörösmarty lelke, „hordva szelíd kötelét az elomló szőke hajaknak”. Ha kenderföldjeink sárréti talajon terültek, óljaink, a ház mögötti dombon már a Völgységben feküdtek."

Illyés Gyula, Puszták népe

2023. aug. 29. 15:06
 3/11 Prokopf ***** válasza:
100%
"Amikor az összes lehetséges magyarázatot kizártuk, és már csak egy lehetetlen magyarázatunk maradt, akkor az az igazság." (Sherlock Holmes)
2023. aug. 29. 21:06
 4/11 anonim ***** válasza:
81%

"Jót csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

Saint-Exupéry: A kis herceg.

2023. aug. 29. 21:56
 5/11 anonim ***** válasza:
86%

Mert magamat kigúnyolom, ha kell,

De hogy más mondja, azt nem tűröm el!

(Cyrano de Bergerac, Orr-monológ)

2023. aug. 30. 00:06
 6/11 Prokopf ***** válasza:
100%

"Uram, az Ön orra... nagy!"

(Tücsök a Pinokkióból)

2023. aug. 30. 00:37
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

"Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni."

"Te, ifjú lévén, nem tudhatod, hogyan gondolkodik és hogyan érez egy idős ember. Az öregen viszont számon kérhető, ha elfelejti, milyen volt fiatalnak lenni."

2023. aug. 30. 13:49
 8/11 Prokopf ***** válasza:
73%

"The imagination is more important like knowlegde."

(Tomorrowland)

"Az elmélet próbaköve a gyakorlat."

(állítólag valami lenyin)

"A zseni 10% tehetség és 90% szorgalom."

(Valaki, aki kb. majdnem mindenki)

"Mennyit ér az akármennyi % szorgalom a bizonyos 10% nélkül?"

(Prokopf: barkácsolási jótanácsok kezdőknek, 1. fejezet: hogyan építsünk kerítésből létrát?)

2023. aug. 30. 16:30
 9/11 anonim ***** válasza:
88%

Jeanine Frost-Fél úton a sírhoz

"Ez a világ tágas hely, és neked fontos szereped van benne. Azt hiszed, mindenki boldog azzal az élettel, ami jutott neki? Azt hiszed, hogy mindenkinek hatalmában áll megválasztani a sorsát? Bocs, szivi, de ez nem így működik. Próbálod magad mellett tartani a szeretteidet, és megvívni a megnyerhető csatákat, és ez a lényeg."

Jeanine Frost-Karó és sírhant

"Abból látszik igazán valakinek a jelleme, ahogy a gyengébbekkel bánik."

2023. aug. 31. 06:42
 10/11 Prokopf ***** válasza:
100%

"Oni povas morti nur dufoje"

(Nemere I.)

"Én egész népemet fogom,

S nem középiskolás fokon

Taní-

tani!"

(JA: Születésnapomra)

"S kín az élet, tovaröppen,

(míg a titkok burka roppan)

heve,

s hava..."

(Epigon a költészetről)

2023. aug. 31. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!