Hol kaphatóak angol/német nyelvű könyvek Budapesten?
Én telefonon és e-mailben tartom velük a kapcsolatot. És ami nekem kellett, az más bolt adatbázisában hiába volt benne (de nagyon sokszor nem, lásd például E's L által kiadott könyvek, P Deluxe, de rengeteg más is – néha még úgy kell végigmenni az Amazon amerikai, brit, német, francia stb oldalain, hogy megtaláljam, amit keresek, pedig az AMZ adatbázisa nem kicsi...), ha végül eltért az ár (!), az elérhetőség szintén, és így tovább.
De próbáld ki, rendelj négy-öt pesti boltból, majd vesd össze az árakat, a megérkezési időt, a csomagolást, és a könyvek állapotát.
A Lt ki sem küldi sérülten a könyveket, bezzeg Pest legfelkapottabb környékén lévő boltok gond nélkül kiteszik a szamárfüles, meggyűrt könyveket a polcra teljes áron... Vagy éppen ceruzával beleírják az árat... Ha reklamálsz, a többi boltban vállat vonnak, és azt mondják: így kaptuk...
Mondom, próbáld ki a Lt mellett a többieket is, és majd meglátod, hogy te is a Lt-nél maradsz. (Még ha esetleg a konkurenciánál dolgozol is. ;) )
Egyébként jó reggelt!
"Megismétlem, Magyarországon SOHA nem volt olyan könyvesbolt, ahol legalább közepes készlet lett volna"
Megismétlem, ez tudatlanság szülte kijelentés. A Kölcseyben például igen jó választék volt.
"Magyarul lopsz."
Nem hiszem, hogy ez a teljesen pontos jogi meghatározás, de ez másodlagos kérdés.
Igen, beálltam a fősodorba, emlékszem rá, a 90-es évek végén szinte senkinek sem volt például egy legális szoftvere sem a számítógépén (ma már nekem mindegyik az, de látom, hogy ma sem ez az általános). Mondanám, hogy ez magyaros szokás, de újabban olvasva a z-library történetét, világszerte elterjedt gonoszság ez. És nagyon jó, hogy van, mert az is biztos, hogy egy 20 évnél idősebb könyv már soha nem lesz kiadva, tehát ha valaki nem rakja fel elektronikus formátumban, akkor közepes tempóban el is tűnik a nyájas olvasó számára, a könyvtárak is kiselejtezik lassan... Egyszer egy megszűnt magyar kutatóintézet hagyatékából a Vaterán vettem egy világszerte keresett szakkönyvet (a belepecsételt bélyegzők alapján az ötvenes években vehették), amit beszkenneltem és felraktam a netre (a humor ebben az, hogy a felrakás után 3 hónappal már jogtiszta is lett a másolás, olyan régi), azt 11 ezren töltötték le a világ minden tájáról, mert az egyetemek azért előírják, mint kötelező szakirodalmat, csak épp elérhetetlen volt azelőtt. Én ezt a közösség érdekében végzett munkának tekintem. De közelebbre pislogva, annak sincs semmi értelme, hogy egy olyan, 10 éve megjelent, nyelvvizsgára felkészítő könyvvel kapcsolatban emel a kalózkodás ellen kifogást a kiadó, amely nyelvvizsga közben 4 éve megváltozott. Nem is szoktak. Azt már ők sem akarják sosem kiadni. Ez tehát az ő Tűrt kategóriájuk. :D
Természetesen egy 2023-ban megjelent Lee Child (ha van ilyen) bütykölése az védhetetlen. :)
Bestsellers - 1051 Budapest, Október 6. utca 11.
Massolit Books & Café - 1072 Budapest, Nagy Diófa utca 30.
Treehugger Dan’s - 1067 Budapest, Csengery utca 48.
Még találtam egy párat:
Di-Plant Nyelvkönyvbolt - 1085 Budapest,Gyulai Pál utca 16
Libra könyvesbolt Nyelvkönyvbolt - 1085 Budapest, Kölcsey utca 2.
Librotrade - 1173 Budapest Pesti út 237
Libertine könyvesbolt - 1027 Budapest, Lipthay utca 12.
Oxford University Press Könyvesbolt - 1072 Budapest Gerlóczy u. 7.
Atlantisz Könyvsziget - 1061 Budapest, Anker köz 1-3. (Bejárat a Király utca felől)
"Hagyd, tuti a Librotrade dolgozója."
A Kölcseyben, amiről épp szó volt, nem Librotrade van, te agyatlan patkány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!