Ha valakivel megkéne kedveltetned az olvasást melyik könyvet ajánlanád,amibe tuti nem csalódna?
Amíg van az az 5%, ami csak mégjobban megutálja az olvasást, mint addig, mert leolvadt az agya az ajánlás kicseszettül nem jó.
Amúgy miért a már olvasókat vesszük figyelembe? Én addig csak a kötelezőket olvastam el. Ha ne legyen akkor már internetünk egy büdös könyvet nem olvastam volna el pluszba, mert a belem jött ki a szerelmes maszlagoktól mindig is.
Úgy meg könnyű elérni a közel 100%-ot, hogy odadobunk valamit, ami vagy tetszik az illetőnek s olvassa (szóval beleszámít a statisztikába), vagy nem s nem is olvas többet soha (így meg nem számít bele a statisztikába).
Csak az a baj, hogy a könyv egy adott embernek kell tetszedjen s nem az átlagnak. (Ennél a kérdésnél és a többi ilyen ajánlós kérdésnél is)
Tudod, arra is megvan egy átlag esély, hogy megrúgjon a ló, de ez az adott embernek sokat nem jelent, mert a legfőbb befolyásoló tényezők személyesen tőle függnek. (Pl nem mindegy, hogy lovaglásoktató valami falun, vagy Budapest belvárosába lakik, s akkor se menne ló közelébe, ha fizetnél neki.)
"Akadnak könyvek, amelyek szinte minden normális embernek tetszenek."
Ugyan sorolj már fel néhányat! Ilyeneket ugyanis nem ismerek.
Bár nem könyvről van szó de jó példa az ajánlás folyamatának egyik módjára:
Anno amikor elkezdtem sorozatokat nézni akkor ezt csak telefonról tudtam megtenni, meguntam a kisképernyős kiadást így kitaláltam hogy megmutatom a kedvenc sorozatom (ekkor ez a The Walking Dead volt) anyukámnak, mert ha tetszik neki a laptopjáról felrekhattjuk Tv-re :D
Nem volt sok reményem benne,nem hittem hogy az "ő stílusa" lenne, de mégis taroltam vele :D tovább kísérleteztem vele,filmekkel is, hogy mi lehet határ, mi az a stílus ami már nem fogja meg vagy kifejezetten taszíttja, megmutattam neki a Breaking Bad-et, Skorpió-Agymenők akcióban, Doktor Murphy, Az ifjú Sheldon, a Bosszúállókat, ennek tagjainak a filmjeit (most hirtelen ennyi jutott eszembe), ezek mind tetszettek neki :D amikkel felsültem a kissé komorabb, esetleg mélyebb sztorik, aminek nem a szórakoztatás a célja hanem elgondolkodtatás, mint pl A szolgálólány meséje.
De nem csak sorozatokat filmeket sikerült megszeretettnem vele, egyik reggel benéztem szobába azt láttam hogy anyukám meredten bámulja a Tv-t amiben egy anime ment :D így hangzott a beszélgetés:
-Te mit csinálsz?
-Felébredtem és ez ment
-És nézed?
-Nem tudom mi ez, de ideragadtam
-Akarod az első résztől nézni?
A Boku no hero academiat nézte :D
Végignéztük ahány évad kint volt belőle, aztan panaszkodni kezdett hogy hogy ez túl rövid volt ő még nézné, úgyhogy bedobtam egyből a mélyvizbe, megnézettem vele a Narutot, még a Shippuudent is, még a fillereket is. A kedvence lett :D ezután sok mainstream animét megnézettem vele ami hasonló volt (Hunter x Hunter, Haikyuu, Kuroko no Basuke, Attack on Titan, Demon Slayer, Spy x Family, Black Clover stb) mert rájöttem szereti a kompetitív történeteket, a különleges karaktereket akik valamivel kitűnnek, ha mindenki véleményére rácáfolnak, eszeveszetten küzdenek az álmaikért stb. Meg hát biztosra kellett mennem, csak olyat mutattam meg amit én is lattam, a sorozatok és filmekkel ellentetben nem mertem csak ugy belefogni akármibe :D Animék terén csak 2 felsülésem van az Assassination Classroom és a One punch man, nem szereti a paródiákat vagy a túlságosan bizarr karaktereket :D
Nem tudhatjuk, hogy kit mi érdekel.
Nagyon népszerű Jane Austen, Sarah J. Maas, Leiner Laura, de én például belehalnék, ha romantikus szarokat kéne olvasnom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!