Tudt*k jó könyveket ajánlani?
Sajnos kifogytam az olvasni valóból,de szeretnék olvasni. Csak nem találok olyan ami jó is lenne s tetszene is.
Bármilyen témában ajánlhattok, akár manga is lehet, de elsősorban inkább könyveket szeretnék olvasni...
Passuth László:
Esőisten siratja Mexikót
Nápolyi Johanna
Sasnak körme között
Lagunák
Ravennában temették Rómát
Umberto Eco:
A rózsa neve
La Mancha és Bábel között
A prágai temető
Szabó Magda:
Mondjátok meg Zsófikának
Az őz
Disznótor
Pilátus
Az ajtó
Für Elise
Jókai Mór:
Hétköznapok
Vadon virágai
Török világ Magyarországon
Janicsárok végnapjai
Pffft.... bármi lehet. Oké, akkor bármi lesz, aztán majd kiszemezgeted, ha tetszik valami. :D
Frans G. Bengtsson - Röde Orm (vikinges történelmi kaland, nagyon sokat nevettem rajta)
Merlin Sheldrake - Az élet szövedéke (tudományos, gombákról szól, de nagyon érdekes és az író borzasztó cuki, a végére én is tök lelkes lettem)
Dan Abnett - Eisenhorn sorozat (a Warhammer 40k társasjátékhoz kapcsolódik, de nem kell tudnod nagyon semmit, nyomozós sci-fi)
John Gwynne - A Véresküdtek (vikinges fantasy sorozat, még nincs vége, de baromi izgalmas, istenekkel)
Kewin Kwan - Kőgazdag ázsiaiak (egy átlagos csaj barátjáról kiderül, hogy egy szingapúri milliárdos família gyereke, kicsit ilyen szappanoperás, romantikus, de iszonyatosan vicces az egész, sok benne a kavarás)
Jim Butcher - Dresden akták (a nyomozós urban fantasy sorozatok alfája és omegája)
Conn Iggulden - A hódító (Dzsingisz kán életéről szól, meg a családjáról, az utódairól, de annyira olvasmányosan megírva, hogy egyáltalán nem érzi az ember tehernek elolvasni)
Ha lehet angol is
Jonathan French - The Lot Lands (ember-ork hibridekről szól, nagyon szórakoztató, nagyon vicces, viszont borzasztóan sötét is, tele akcióval)
Larry Correia... bármelyik könyve, mert mind freedom boner, hősökkel, hatalmas fegyverekkel, akcióval, baromi jól építi be a tipikus fantasy lényeket a mai világba
Greg Sestero - The Disaster Artist (van egy film, ami annyira szar, hogy már jó, a The Room, annak az elkészüléséről szól)
Chris Wooding - The Tales of the Ketty Jay (steampunk kalózokról szól, akik nem akarják, de végül megmentik a világot)
Mizuki Tsujimura - Lonely Castle in the Mirror (olyan japán kamaszkoról szól, akik valamilyen okból nem járnak be az iskolába, de egy varázstükrön keresztül megismerik egymást, nekem ez sírós volt)
Dr. Vecseklőy József - Nemzetgyilkossági kísérlet
Garda József: Kint voltam a Donnál
Rejtő Jenő.
Verne Gyula.
Másra nincs szükséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!