Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Nagy bajban vagyok, mivel el...

Nagy bajban vagyok, mivel el kellene olvasnom Jules Vernétől a Makacs Kerabant, de valahogy sose bírok nekikezdeni. Ezért szeretném kérni h csak röviden valaki el-e tudná mondani hogy miről szól?

Figyelt kérdés
2010. okt. 13. 10:47
 1/2 anonim ***** válasza:
Volt már vagy tíz éve, hogy elolvastam. Na, ami rémlik így röviden: Keraban egy török kereskedő (?), aki legendás kapzsiságáról és makacsságáról híres. A Boszporusz hídjára vámot vetnek ki, ő pedig kijelenti hogy márpedig nem fizet vámot azért, hogy hazamenjen és a hídra a lábát nem teszi. Át akarja magát vitetni csónakkal, de valamiért (nem emlékszem már miért pontosan) nem jön össze. Így úgy dönt, hogy pár fős kíséretével együtt megkerülik a hidat. (Ez az egyik tenger teljes megkerülését jelenti, vagy a Fekete- vagy a Márvány-tengerét.) Különböző kalandokba keverednek rablótámadás, elakadás az úton, miegymás. Ezekre sajnos már alig-alig emlékszem. Aztán végül is megérkeznek hosszú hetek múlva. De Keraban annyira köti az ebet a karóhoz, hogy ő márpedig nem fizet, hogy amikor újra szóba kerül az átmenetel a Boszporusz hídján, ő vissza akar menni a kerülőúton. Valahogy így végződik. Tudom, nem igazán korrekt, de régen olvastam már, ennyi rémlik. Egyébként egész ó könyv (bár messze nem Verne legjobbja), ha van időd rá érdemes elolvasni esetleg.
2010. okt. 15. 01:19
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2010. okt. 15. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!