Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi kell ahhoz,hogy legálisan...

Mi kell ahhoz,hogy legálisan olvashassak fel könyveket?

Figyelt kérdés

Logopédusnak tanulok, ezenkívül később beszédtechnikát is szeretnék tanulni. Nagyon érdekel a beszéd és szeretek olvasni is. Szeretném ezen érdeklődésemet egy youtube csatornán kiélni,és arra gondoltam, indítok egy youtube csatornát,ahol különböző könyveket olvasnék fel (más tartalom is lenne a csatornán,de ez az egy,amit nem tudom,lehet-e legálisan.)

Nyilván a könyvek szellemi tulajdonok. Mit kell ahhoz tennem,hogy legális legyen a dolog?

2023. jún. 30. 15:47
 1/9 A kérdező kommentje:
Lehet rossz kategóriába írtam ki,de már nem tudom módosítani...arra is kérném a választ (😅) hogyan tudom áttenni más kategóriába a kérdésem (jog).
2023. jún. 30. 15:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Hogy mit kell tenni, azt nem tudom. De legálisan ezt nem lehet. Egy bizonyos író saját csatornáját is törölték, mikor a saját könyve hangoskönyveit töltötte fel, a készítő stúdió jogaira hivatkozva. :D
2023. jún. 30. 15:57
 3/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszi a választ. Viszont vannak youtube csatornák,amik kifejezetten hangoskönyvre építenek. Felolvasásra. Ők hogyan csinálhatják?
2023. jún. 30. 16:15
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Hogy az író 70 éve halott legyen, s ne legyen jogutódja.
2023. jún. 30. 16:31
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Itt jelentkezhetsz a vakok és gyengénlátók számára könyveket felolvasni:

[link]

A jogi részével ők törüdnek, neked nem kell.

2023. jún. 30. 16:40
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Kiegészíteném a #4 választ.

A fordítást is szerzői jog védi, szóval a fordítónak is halottnak kell lennie 70 éve.

Vagy a szerző és a fordító egyaránt le kell mondjon a szerzői jogokról. Ez esetben a szöveg közkincs és szabadon felhasználható.

2023. júl. 2. 11:57
 7/9 A kérdező kommentje:
Jó dolog az önkéntesség,de én szeretném kiválasztani mit és mennyit olvasok. Hát akkor sajnos úgy néz ki nem lesz youtube csatornám. 😶 De akkor honnan van annyi hangoskönyves youtube oldal? Ők hogy csinálják?
2023. júl. 4. 17:56
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Vállalták a kockázatot hogy a yt leb*ssza a videójukat a szerzői jogsértésért, és eddig mázlijuk volt.
2023. júl. 4. 18:08
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Igazából én több olyan hangoskönyves YT csatornát is ismerek, amik már nincsenek, pont azért mert nem voltak legálisak.
2023. júl. 4. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!