Ajánlanátok 1953. előtt megírt sötét, dark fantasy regényeket, melyek nem jelentek meg Magyarországon?
Bocsánat, azt lefelejtettem, hogy angol nyelvű legyen.
Mivel tervben van, hogy szeretném lefordítani ezeket a regényeket. Készítettem is egy Facebook oldalt, Sötét Lapok névvel.
Lovecraft-nak vannak az előtt megjelent írásai, amik a témába vágnak (nagyjából) és nem adták itt ki.
Leginkább novellákat írt kozmikus horror témában. Nem az a tipikus dark fantasy sárkányokkal, elfekkel s hasonlókkal. Az írás kori normál világban játszódnak, ahol azért jelen vannak természetfeletti lények (bár a magyarázat rájuk inkább a földönkívüli eredet, mégse sci-fik).
Jópárat kiadtak magyarul, de azért vannak olyanok amiket nem, nézz utánna. Biztos ezeken kívül is van még.
Egypár novella amit ajánlanék, hogy tudd mire számíts Lovecraft-től s hogy tudd eldönteni, hogy tetszik-e a világa:
Randolph Carter vallomása
Rémület Dunwichben
Pickman modellje
A Megnevezhetetlen
A Dolog a küszöbön
#2-es: Ez az első ilyen kérdésem.
#3-as: Szuper! Köszönöm szépen! Legyen minél sötétebb, az a jó.
Nemcsak saját. Majd keresek másoktól is.
De ha nem tetszik, akkor nem kell az oldallal foglalkozni. Köszi!
Ha már Lovecraft szóba került, akkoriban a dark-fantasy illetve a weird fantasy írások az 1930-as években futó Weird Tales magazinban jelentek meg. Lovecraft és sok kortársa ide (és pár hasonló lapba) publikált, és Lovecraft kivételével alig fordítottak le és adtak ki magyar nyelven belőlük bármit.
Szerintem keress utána a Weird Tales archív anyagainak, abban kell lennie sok ilyennek.
1953 előttről nem sok dark fantasyt ismerek, de igen Lovecraft művei nagyon jók és sok nincs lefordítva
#3-hoz hozzászólva: ha el akarsz tőle párat olvasni ne azokat tedd. A suttogás a sötétben és a Cthulhu hívása foglalják össze legjobban Lovecraft munkáit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!