Ajánlanátok ilyesmi könyveket? (Lovaglás)
Olyan könyvet keresek, amiben a lovaglással kapcsolatban rengeteg tanács le van írva, mint például hogy hogyan legyél összhangban a lóval, vagy hogyan ülj helyesen, stb stb.
Légyszi olyat írjatok, amit már Ti is elolvastatok és sikerült vele javítanotok a lovaglásotokon.
Köszönöm!
Látom, ide nem mert vagy nem akart senki sem írni egy ideje. Nem baj, én nyitok. A nyitás mindig hálátlan feladat, mert ha valaki valamit ír, akkor azt már lehet mardosni. Így végül is lehetne mondani, hogy az íráshoz első rendű fantázia kell, a kritikához másodrendű, és az többeknek van. :D De leginkább nem arról van szó, hogy én pöpecebb vagyok, hanem arról, hogy mindenki lusta. :D
A nagy igazság az, hogy egyrészt elég sokat írtak már a lovaglásról, másrészt meg abban is van igazság, amit egyes nagy öregek morogtak a bajszuk alatt, hogy nem olvasni, hanem csinálni kell. :)
A következő nagy igazság az, hogy elég speciális szaknyelve van a lovaglásnak, és nulla tudással nem is nagyon lehet felfogni azt, hogy miről és mit akar az illető értekezni. Ezt a témát egy életen át lehet tanulni. Nincs is egy "olyan könyv", hanem sok könyv van, melyek egy-egy részletet megvilágítanak az adott szerző nézőpontjából, ami egyáltalán nem garantált, hogy egyezik bárki máséval. Nyilván van egy csomó boldog ember, aki azt hiszi, tud lovagolni, a boldogság az fontos.
Alapfokon például itt van ez a modern könyv:
vagy itt van ez a reprint klasszikus:
vagy időben a kettő közötti:
Ami nem kapható épp, azt más antikváriumban kell keresni, illetve bárhol előjegyeztetni, egy idő után megjelennek ezek.
Ezek a könyvek "kívülről" kezdik, aztán majd később lehet mélyebbre hatolni.
Már eme rövid szösszenetből is látszik, hogy ha érteni akarsz a lovazáshoz, az egy időtrabló, szellemileg is igénybevevő, pénzemésztő folyamat.
Bocsi, ne haragudj.
Azért szoktam előre megköszönni a kérdésben, hogy utána ne legyen gond belőle.
De akkor megköszönöm itt is.
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!