Hogy lehet az, hogy a Harry Potterben pergament és pennát használnak? Többi lent
Egy kitalált varázsvilágban tényleg ez a legnagyobb fejtörő xd?
Nyilván jobban illik a filmek és könyvek hangulatához ez mint a golyóstoll és papír.
Teljesen adom a kérdést:D
Én arra tudok gondolni, hogy
Rowling megmagyarázta, hogy miért nem használnak egyáltalán elektromosságot a Potterverzumban. Azt mondta, hogy az elektromosság bezavar a mágiának, ezért egyszerre vagy csak az egiyk, vagy a másik működik. De legalábbis zavarják egymás működését.
Amit én gondolok ehhez hozzá:
Sok tárgy gyártásához az iprai forradalom óta gépeket használnak. Szóval egy golyóstoll gyártásához gépek kellenek. Deee akkor azon a környéken nem lehet varázsolni, az meg milyen már.
A mugli technológia lemásolása mágiával meg valamiért nem jött divatba. Ugye a repülő trabant is milyen dolog már.
Így marad a természeti anyagok megbűvölése.
Hogy simán felvásárolni a Kínában gyártott tollakat miért nem opció, azt nem tudom:D De helyben gyártani szerintem ezért problémás.
engem jobban érdekelne, hogy miért bohóckodnak baglyok röptetésével, amikor egy hoppanáló postás pillanatok alatt lezavarná a levelek kézbesítését
az egész Harry Potter univerzum tele van hatalmas logikai stiklikkel, nagyon érezni, hogy Rowling eredetileg egy gyerekmesének szánta, csak aztán nagyon felkapták, így rákényszerült egy felnőttek által is komolyan vehető koherens világ kidolgozására
3
Hát igen, ezért van az, hogy az első két kötet elég gyerekes hangnemben íródott
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!