Ezek a képregények kánonnak számitanak a star warsban?
Találtam ezt az oldalt itt:
és kiváncsi vagyok hogy a benne lévő képregények kánonnak számitanak-eM
"Kötözködhetsz, de akkor sincs igazad, 1,2,3 részben végig az EU-ból vette át a dolgokat."
Ember. Ott vannak Lucas saját szavai. De látom téged nem érdekel a valóság.
Coruscantot átvette, és itt kb kifújt a dolog.
Teljesen máshogy értelmezitek a "kánon" szó jelentését, ezért semmi értelme a vitának, de mindegy, pláne hogy tök baromságokról vitáztok. Pl konkrétan semmi kapcsolat nincs aközött, hogy Lucas mit vett át az EU-ból meg mit nem és aközött, hogy "kánon"-e az EU (attól hogy akár maga Lucas átvett elemeket az EU-ból, még lehet, hogy nem tartja "kánonnak", jelentsen ez bármit is)
Egyébként meg egyértelmű, hogy a kérdező mire volt kíváncsi, arra, hogy a linkelt dolgok a kánon vagy az EU - amit átneveztek Legendákra része-e, de nyilván el kell kezdeni akadékoskodni és elkezdeni egy 10 kommentből álló "vitát" egy olyan emberrel aki azt se tudja konkrétan hogy miről beszél és egy olyan dologról, aminek semmi köze nincs a kérdéshez, de mindegy.
Ebben az értelmezésben inkább a "Nem" válaszlehetőség a kevésbé értelmezhető, de gondolom ott a Holiday Special szintű dolgokra gondolt a kérdező vagy az olyan dolgokra amiket később már az EU-ban is felülírtak más írók vagy akár maga Lucas.
Függetlenül attól hogy én mit gondolok erről, azért egy dologra mindentől függetlenül kíváncsi vagyok, 1-es. Ha van 1 EU-ban bemutatott karakter mint Darth Bane, akit később beemelnek a kánonba (-> Clone Wars), akkor mi van? Akkor hivatalosan Darth Bane csak egy random ősi Sith akiről nem tudunk semmit?
Ja, meg még egy dolog.
Lucas szerint 2 univerzum van, az egyik, amikben csak a Lucas által megírt dolgok vannak, a másik meg, nevezzük "alternatív univerzumnak", a Lucas által megírt dolgok ÉS az EU. A "második" univerzumban a kérdező által linkelt könyvek (nem tudom hogy mind-e meg amúgy is sok az összeférhetetlenség de mindegy) is az "idővonal" részei, ergo az univerzum megtörtént eseményei.
Innentől kezdve annak, hogy "kánon"-e az EU vagy nem, nem csak hogy köze nincs a kérdéshez, de értelmezhetetlen is.
"Függetlenül attól hogy én mit gondolok erről, azért egy dologra mindentől függetlenül kíváncsi vagyok, 1-es. Ha van 1 EU-ban bemutatott karakter mint Darth Bane, akit később beemelnek a kánonba (-> Clone Wars), akkor mi van? Akkor hivatalosan Darth Bane csak egy random ősi Sith akiről nem tudunk semmit?"
Így van. Annyit tudunk róla a kánonban, hogy ő alkotta meg a kettő szabályát (ez stimmel ugye a legendákkal is), de ezen kívül semmi egyebet
16 Igen ezzel tisztában vagyok, de én a Disney-éra előtti kánonra gondoltam (félreérthetően fogalmaztam) - mert akkor ezek szerint a te (meg Lucas) értelmezésed szerint hivatalosan Bane a Clone Warsos bemutatkozása előtt nem is létezett (Ha jól tudom, előtte semmilyen filmben/sorozatban nem volt név szerint említve). Legalábbis a "Lucasi" univerzumban nem, amit meg a kommentedből leszűrve nem kezelsz ugyanazon a szinten mint az "alternatív" (EU-t is tartalmazó) univerzumot.
Na mindegy, szerintem az emberek nagy része akik egyáltalán hallottak már Darth Baneről vagy Revanról még a Disney éra előtt, nem csak valami fanfictionnek gondolták vagy egy alternatív, alsóbb szintű valóságnak, hanem ugyanúgy az univerzum részének, de lényegtelen, ennek már semmi köze nincs a kérdéshez, szóval befejezem az offolást.
A 90-es években nem létezett folytatástrilógia.
Ha Thrawn trilógiára gondolsz, akkor meg ha tényleg így lett volna, nem adott volna Lucas a Disneynek komplett draftokat a sequelhez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!