Milyen jó könyvek vannak?
Csernus Imre könyvek
Almási Kitti könyvek
Rhonda Byrne könyvek
Caraval
Vörös pöttyös könyvek
Ezüst pöttyös könyvek
A varázslók
J. R. Dos Santos könyvek
Dan Brown könyvek
Dűne sorozat
Én a Witcher könyveket tudom ajánlani. A sorozat rengeteg dologban eltér a könyvektől amit nem is értek elvégre az író közreműködésével lett forgatva...
A könyv viszont egy mestermű, a felépítése, az utalásai, a népmesés motívumok, a karakterek, a helyszínek, szerintem zseniális, ráadásul még vicces is.
Minden Stephen King kötet nagyon jó!
De jó a Dragonlance széria is.
Mark Lawrence könyvek (Ha minőségi fantasy-ra vágysz)
Andy Weir könyvek (Ha minőségi sci-fi-t szeretnél olvasni)
Adrian Tchaikovsky könyvek(Ha kezdő olvasó vagy, és szereted a pókokat :D Egyébként ír fantasy illetve sci-fi témában is)
Én kezdő olvasónak az itt felsorolt könyvek felét nem ajánlanám. Kezdő fantasy olvasóként ne a Witcherrel kezd, mert tömör és lassú, mire beindul a sztori, megunod. Inkább valami pörgőssel kezd, aztán ha belejössz az olvasásba, akkor már biztos élveznéd a lassabb tempójú könyveket is. Brandon Sanderson Ködszerzet trilógiája és R. F. Kuang Mákháború trilógiája szerintem letehetetlen.
Kezdő sci-fi olvasónak szerintem Pierce Brown Vörös lázadás sorozata az egyik legjobb (azok közül, amiket én olvastam).
Amit kezdőknek még nagyon ajánlok, az Takami Kósun Battle Royale c. könyve. Úgy pörögnek benne az események, hogy nem lehet letenni.
A legtöbb filmmel és videójátékkal van könyv is. És ezek cselekményben nem feltétlen egyeznek az adott filmmel/játékkal, hanem folytatások, előzmények, vagy lazább kapcsolatban állnak.
Percy Jackson-hoz kapcsolódó könyv pl 25 van. Az egészek kiolvastad?
Alien, Predatok, AVP könyvből is vagy 80 (itt sok a filmadaptáció)
Meg Star Wars is vagy 200
De ott a Mass Effect, Halo, Starcraft, Warhammer 40000, Metró 2033, Ragadozó városok, Terminator, Végjáték, X-akták, Árnyvadász, Assassin's Creed, Dragon Age, DragonLance, Vaják, Warcraft, atb univerzumok is.
Böszörményi Gyula könyvei (leginkább a Gergő sorozat és a rémálom könyvek)
Darren Shan Vámpír könyvei és Démonvilág könyvei
Jonathan Stroud Bartimeus sorozata
39 kulcs könyvsorozat
Alex Rider sorozat
Terry Prachett Korongvilág sorozata
Ha szereted a fantasyt akkor az Eragon-t nagyon ajánlom, kicsit hosszú de ha rászánsz egy kis időt akkor megéri.
A vér szava, velem ez a köny szerettete meg az olvasást.
Ha magyartól szeretnél olvasni akkor Király Anikótól a Semmi Pánik trilógiát tuodm még mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!