Ha a Harry Potter vagy Tűz és jég dala könyvsorozatot egy magyar írta volna, akkor is befutott volna?
Nekik is kellett sok szerencse és nem is elsőre, hanem sokadszorra futottak be.
Martin és Rowling is sokáig csóró volt és nem voltak túl sikeresek íróként.
Világhírű meg nyilván azért lett, mert egyrészt az angol egy világnyilv és azon írtak, másrészt képernyőre is kerültek.
Na most ott a Vaják, ami lengyel és világhírűvé tudott válni, hála a játéknak.
Szerintem ha kap támogatást a kiadótól vagy más módon népszerűsítik (pl. játékkal), akkor ki tud törni akár egy magyar is. De ennek nagyon kicsi az esélye, mert nagy adag szerencse is kell hozzá.
Ez a kérdés volt mér itt az oldalon, de főleg a Harry Potternél teljesen értelmetlen. Magyar falusi Marika néni nem tudta volna megírni. Te ezt nem érzékeled, mert egyértelműnek veszed, de egy csomó dolog nagyon angol benne.
Nem azt mondom, hogy magyar falusi Marika néni nem tudhat jó könyvet írni, de miért írna pl. bentlakásos iskoláról? Azok nagyon életidegenek itt.
Tetszik vagy nem, a kultúra, amiben felnőttél erősen befolyásolja, hogy miről írsz.
A Harry Pottert Angliában sem akarták kiadni. Mindegyik kiadó visszautasította a kéziratot.
Az is, amelyik végül kiadta, csak a fejes lányának, tetszett a könyv, ezért ment bele abba, hogy kiadják.
Mivel Magyarország nem a lehetőségek országa, ezért szerintem itt ki sem adták volna. Annyit láttak volna benne, hogy egy ismeretlen szerző itt egy mesekönyvet, tehát szerintem visszautasították volna.
Max magánkiadásra lett volna lehetőség.
Harry Pottert Angliában is nagyon nehezen adták ki, a sokadik kiadónál ért cél Rowling. Ill. úgy a harmadik kötetnél lett a Harry Potter-láz, addig simán beolvadt a többi közé.
Tűz és Jég dala is a sorozat miatt ment nagyot, előtte húsz évig a fantasy-fanok ismerték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!