Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Peter Pettigrew, alias Féregfa...

Peter Pettigrew, alias Féregfark mit keresett annak idején a Griffendél házban? Tévedett volna a Teszlek süveg?

Figyelt kérdés

A Griffendélbe hagyományosan a bátor, nemes lelkű, hűséges diákok kerülnek. Pettigrew meg ezeknek mind az ellentéte: gyáva, alamuszi, köpönyegforgató alak. Mit keresett ő ebben a házban? Jó, tudom hogy igazán egyikbe se illene, de még a Mardekárba mindig inkább való (talán a köpönyegforgatása a ravaszsághoz, találékonysághoz - ami ugye a Mardekár ház sajátja - még mindig közelebb áll valamivel).

Tévedett volna a Teszlek Süveg?

2023. febr. 19. 21:00
 1/9 anonim ***** válasza:
95%

Karakterfejlődés?

Az emberek változnak és nem maradnak mindig ugyanolyanok.

2023. febr. 19. 22:54
 2/9 anonim ***** válasza:
95%
A Teszlek Süveg elsősorban az alapján dönt, hogy milyen értékeket tart fontosnak valaki. Ezért került pl. Hermione a Griffendélbe a Hollóhát helyett, hiába nagyon okos. Féregfark fontosnak tartotta a bátorságot, hősiességet, és felnézett az olyan társaira, mint mondjuk James. Csak ettől még nem lett bátor vagy hűséges, főleg később. Illetve a Süveg azt is figyelembe veszi, hogy melyik házba akar tartozni az illető, így ez is befolyásolhatta.
2023. febr. 20. 06:18
 3/9 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem ennek az egész beosztós dolognak nincs olyan nagy jelentősége. Mármint szóban mindenki nyomatja, hogy a mi házunknak ilyen meg olyan értékei vannak, de a gyakorlatban ezeknek nem sok megnyilvánulása van egy átlagos diák életében, kábé mindenki jól érezheti magát bármelyik házban. Még talán leginkább a Hollóhát esetében érezni leginkább az értékeket például a fejtörős jelszavak formájában, de még a Lunához hasonló ezós csodabogarak is meg tudták szokni.

Szóval kis túlzással akár simán sorsolhatnák is, hogy ki hová kerül.

Kivétel a Mardekár, ami az emberanyag miatt kvázi egy náci keltető (avagy elég érdekesen érezhette volna magát Harry a mardekáros fiúkkal úgy, hogy a másik 5-ből 4-nek halálfaló volt az apja, és az ötödik is idomul hozzájuk).

2023. febr. 20. 13:41
 4/9 anonim ***** válasza:
74%

"Ezért került pl. Hermione a Griffendélbe a Hollóhát helyett, hiába nagyon okos."

Hermione nem kifejezetten okos. Csak annyit tud, amennyit bemagol. Én ezt nem nevezném okosságnak, max. szorgalomnak, bizonyítási vágynak. Nincs benne se kreativitás, se alkotóvágy, se semmi plusz a tudás terén. Ha valóban okos emberek nem írtak le már előtte valamit, akkor az számára nem is létezne. Ezért nem is lenne a Hollóhátba való.

Amúgy abszolút egyetértek: a Süveg figyelembe veszi azt is, hogy a diák hova akar kerülni. Lehet, hogy a 11-12 éves Féregfark még fontosnak tartotta a bátorságot és a hősiességet, és ezért került oda.

2023. febr. 21. 09:37
 5/9 anonim ***** válasza:
90%
Hermione nem okos és nem kreatív, hanem csak magol? Ugyanazt a könyvet olvastuk? Kezdjük ott, hogy a legtöbb varázslatnak kemény gyakorlati része van. Semmire nem elég bemagolni az ismereteket, korrektül ki kell vitelezni a pálcamozdulatot, el kell készíteni a bájitalt, stb. Hermione eredményei magukért beszélnek, kisujjból lezavart mindent, amivel az évfolyamtársai egyre csak bajlódtak, de azokat a kihívásokat is sikerrel vette, amivel még jól képzett varázslóknak is meggyűlne a bajuk (tökéletes százfűlé-főzet úgy, hogy másfél évvel azelőtt azt sem tudta, hogy létezik a világon varázslás). Amúgy pedig kismilliószor otthagyták volna a fogukat, ha Hermionénak nem jut eszébe valami vészmegoldás, különösen a hetedik könyvben.
2023. febr. 21. 11:17
 6/9 anonim ***** válasza:
84%

Ne azon vesszünk össze, hogy Hermione okos vagy sem.

Annak, hogy a Griffendélbe került az lehet az oka, hogy Sirius,James,Lupin voltak az akkori barátai akik okosak,bátrak voltak és tudta, hogy ez nincs meg benne ezért barátkozott velük.Ezért is került a griffendélbe mert ott érezhette bátornak, nemes lelkűnek stbstbstbstb......

2023. febr. 21. 15:37
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

(Első kommentem.) Nem értem, hogy mi az, hogy Hermione nem okos. A varázsigékre egyből ráérez (Leviosa), vele minden technikájával. Az agya egy szivacs, a legtöbb diák nem tud ennyi mindent megjegyezni ennyi idő alatt. Ő üzente meg a filmben a kezében tartott papírdarabbal, hogy a baziliszkuszt csövekben keressék, mert rájött, csak már nem tudta elmondani. Megcsinálta az alakváltós főzetet, ami állítólag egy nagyon nehéz bájitalféle. Remus is úgy nyilatkozik róla, hogy a legcsodálatosabb 14 éves boszorkány. Elég okos és ügyes volt ahhoz is, hogy gond nélkül használja az időnyerő órát a harmadik részben, mindenre odafigyelve, hogy ne legyen baj az idővel. Az egész film-és könyvsorozaton átívelően számos esetben vitte előre a csapatot apróbb okos gondolataival, mindenképpen egy gondolkodó hős, nem csak a vizsgákon teljesít. Hermionét egyértelműen nem csak egy könyvmolynak, de okos karakternek is szánták.

Pettigrew szerintem egy olyan karakter, akit nem ismerünk eléggé. Ahhoz elég bátor volt, hogy diákként vérfarkassal rohangáljon esténként. Valami rossz irányba megváltozott benne. Szerintem ő fontosnak akarta magát érezni, és Voldemort amikor besorozta, lehetőséget látott a dicsőségre. Összességében Voldemortot is ő támasztotta fel, és kémkedett a számára, ami azért szintén igényelt némi kurázsit, a többi halálfaló elpárolgott, amikor Voldermortnak befellegzett. Szóval, szerintem ő lehetett volna jobb és bátrabb ember is, csak pocsék erkölcsi iránytűje volt, és feltehetőleg érte valamilyen kisebbségi komplexus vagy bánat a griffendéles haveroktól, de ezt már talán sosem tudjuk meg, meg ez csak az én véleményem, viszont nem lehet azt mondani, hogy teljesen gyáva volt, mert akkor Voldemortot a továbbiakban messzire elkerülte volna, ahogy említettem, "nyomogban bátorsága" azért volt. Szerintem ő elismerésre vágyott. A Süveg egyébként vagy 5 percig gondolkodott azon, hogy Mardekárba vagy Griffendélbe tegye. Mivel Harrynél is láttuk, hogy a személyes kívánságok is közrejátszanak, elképzelhetőnek tartom, hogy a gyerek Pettigrew hőssé akart volna válni, és végül rábólintott a süveg a Griffendélre.

2023. febr. 22. 23:38
 8/9 anonim ***** válasza:
53%
Süveggel a fejeden kéne kimenned az utcára, és néha beszélni a süveghez.
2023. ápr. 8. 04:59
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg, ahogy már többen írták, arról volt szó, hogy oda akart kerülni.

Egyébként tegyük fel, hogy Hermione nem okos. De az teljesen egyértelműen kiderült, hogy hatalmas a tudásvágya - és a Hollóhátasokat inkább ez jellemzi.

2023. aug. 6. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!