Jó fantasy könyvek?
Ajánljatok légyszi jó fantasyt, kicsit elfogytam mostanában.
Régebben olvastam az Üvegtrón sorozatot, azt nehéz felülmúlni.
Utána olvastam a Tüskék és rózsák udvara sorozatot, ezt is nehéz felülmúlni.
De régen imádtam a Cat és Bones sorozatot, Kresley Cole halhatatlanok sorozatát stb.
Ezekhez hasonlókat ajánljatok légyszi!
Köszönöm!☺️
Hát az említetteket nem ismerem, de Andrzej Sapkowski Vaják c. könyvsorozatát nagyon ajánlom, iszonyatosan jók. A sorozattól viszont tartsd távol magad, ugyan nagyon felhypeolt, de szar az egész ahogy van.
Meg hát amúgy ha fantasy, a Gyűrűk Urát érdemes elolvasni mindnekinek egyszer az életben:D
Huhh.. ez sokba fog kerülni neked ha megveszed:
1. Sötét elf ciklus. Kezdetnek: Otthon, Kárhozott, Száműzött, Menedék.
(van vagy 30 könyv még ezen a vonalon, és vagy további 20 ebben a világban. Fantasy alapmű. kötelező darab, legalább az első 3.)
2. J Goldenlane könyvei. Magyar írónő, szerintem remek stílussal. nem mindegy kimondottan fantasy, de ... hidd el megéri.
3. Személyes kedvenc: Fekete sereg, Lappangó árnyak, Fehér rózsa trilógia.
Hirtelen ezekkel el leszel :D
Annyira cukik vagytok, hogy felsorol a kérdező egy sor paranormális romantikust meg ya (urban) fantasyt, és ajánlgatjátok neki a klasszikus heroic fantasykat. :D
(Nem lepontozásként, mert én is inkább a klasszikus fantasyk híve vagyok, csak baromi érdekes, hogy mennyit változott, hogy mi az, amit manapság fantasynak tekintenek. Nem vagyok benne biztos, hogy egy Maas rajongó fiatal lánynak Salvatore lesz a kedvenc fantasy írója. :) )
Kérdező, bár fantasy témában jók a korábbi válaszok, én ajánlok neked olyat, ami passzol az általad olvasottakhoz.
- A Vérből és hamuból (+azóta van második kötete is) viszonylag friss megjelenés, vámpíros, de nem a klasszikus módon, stílusra meg kb. hasonló Maashoz.
- Maasnak is van még egy sorozata, amit nem írtál, azt nem tudom, olvastad-e, Föld és vér háza az első, eddig szintén két kötet.
- Grisaverzum: ebből volt/van netflixes sorozat is. A Grisa trilógia 3 kötet (inkább YA), a Hat varjú két kötet (ez már komolyabb), plusz karácsonyra jelent meg egy új kapcsolódó könyv, A sebhelyes cár.
- Fiatalabb szereplőkkel, de tündéres fantasy A levegő népe sorozat.
- Régi, de jóféle tündéres Karen Marie Moning Tündérkrónikák sorozata, ha meg tudod szerezni őket, érdemes belevágni.
- Tavaly kezdte el újra kiadni az Agave a Vámpírakadémiát, tavasszal jön a második kötet. Tipikus vámpíros-románcos-ifjúsági, de mivel ilyeneket is írtál, gondoltam megemlítem. :)
- Nem ifjúsági de vámpíros, urban fantasy, magyar és sokat lehet rajta röhögni: Gaura Ágnes Borbíró Borbála sorozata. (Ha ő bejön, akkor érdemes nyitni a fentebb javasolt Goldenlane felé is.)
- Tündéres, de kicsit klasszikusabb irányba hajló fantasy: Kleinheincz Csilla Ólomerdője és folytatásai.
Hirtelen most ennyi jutott eszembe, ami passzol az általad írtakhoz. Ettől függetlenül persze tudom ajánlani a többiek által írtakat is, de azok merőben másak. :)
Hát nah... Klasszikusoknál kell kezdeni :D
De lám, jöttél és megmentetted a napot. Mégiscsak érdemes volt hozzá szóljak, növelted a "bakancslistám" :D (2es voltam)
4, Remélem, Gaurával. :D
A dolog kölcsönös, azért szoktam az ilyen kérdéseknél nézelődni, látok-e valami újat, a Fekete sereggel megismerkedem közelebbről, úgy látom, mostanában jön ki új kiadásban a Tuannál. ^^ Úgyhogy én is köszi. :)
Igazán nincs mit Hatalmas story. :)
3 napja regeltem ide be beállítottam hogy ha fantasyról van szó, dobja fel. :D
Az Üvegtrón nem igazán fantasy, hanem csak egy fantasy köntösbe csomagolt leány-ponyvaregény. (Végigolvastam az első részt.)
Ha hasonlót akarsz, akkor kb. bármelyilyik Vöröspöttyös fantasy vagy bármelyik zafír pöttyös könyv megteszi.
Ha viszont valódi fantasy-t akarsz akkor:
Mark Lawrence: Az ős könyve trilógiát vagy
David Eddings: Belgariad sorozatot vagy
Darren Shan: A vézna hóhér című művét ajánlanám.
Ezek a "felnőtt mese" típusú fantasy-k, én ezeket szeretem, szóval fantasy-n belül én ezeket tudom csak ajánlani.
Ha viszont a vörös/zafírpöttyösökhöz hasonlót, de érettebbet/jobbat szeretnél, akkor Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna című könyvét ajánlom.
Drizzt legendája sorozat
Witcher
Elf mágia novelláskötete
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!