Történelmi könyvek?
Tudnátok történelemmel kapcsolatos könyveket mondani? Bármely időszakból, lehet benne szerelmi szál is csak ne legyen túl száraz, ismeretterjesztő jellegű
Pl.: Ambrózy báró esetei, Anjouk
Passuth László regényei
Rónaszegi Miklós regényei (bár ezek inkább ifjúsági kalandregények, amik egy-egy történelmi esemény hátterében vagy mellékágán játszódnak, akár fiktív alakokkal)
Holokausztos két kedvencem Az elveszett lány története, és Az SS kiiktatása.
Régebben olvastam a Bizánc trilógiát, nekem az is tettszett. Marcellus Mihálynak is sok töris könyve van. Van köztük több jó is szerintem, bár elég vontatott némely részük, de megéri.
Robert Merle-Francia história sorozat (egy francia hugenotta másodszülött fiúról szól, aki a király kéme lesz)
Maurice Druon-Elátkozott királyok sorozat (százéves háború időszaka)
Graham Shelby-A Sátán széttörte láncát - Farkas a kertek alatt + Sötét lovagok - Hiú királyok (a keresztes hadjáratok körüli időszakban játszódik)
Bármelyik Alison Weir és Philippa Gregory könyv (az angol történelem nagy nőalakjairól írnak)
Leon Uris- Exodus, Mila 18, A Királynő törvényszéke, Armageddon, Mitla-szoros (II. világháborús témák)
Irvin Shaw-Oroszlánkölykök (szintén II. világháború)
Bán Mór-Hunyadi sorozat ( a cím mindent elmond)
Simon Scrarrow könyvei az ókori Rómában játszódnak
Ezek szerintem olvasmányosak, mindegyik történelmi korszakot "civil" szereplők szemén keresztül mutatja be, tehát nem csak a száraz történelmi tényeket sorolja fel. Ezen kívül még millió könyvet tudnék sorolni, de ezek a kedvenceim, hátha neked is tetszeni fognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!