Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A Szent Johanna Gimiben Dave...

A Szent Johanna Gimiben Dave zsidó lenne?

Figyelt kérdés
Többször találtam meg a könyvben, hogy Dave csak kóser húst eszik, valamit nem ünnepli a karácsonyt. Szerintetek? Nyíltan nem mondja ki, de akkor arra céloz hogy zsidó vallású?

2023. jan. 4. 18:54
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, most találtam meg a hetedik részben, amikor hátrányos megkülönböztetésről volt szó, Dave mondta "és a más vallásúakkal mi van" valahogy így. Szóval ez elég egyértelmű jel. Az átlag olvasó alatt a 13 éves kislányokat értem, akik más könyvet nem nagyon vesznek kezükbe
2023. jan. 6. 21:50
 12/18 anonim ***** válasza:
94%

Igen, zsidó.

Már azt hiszem, az első könyvben is benne van, hogy karácsony helyett hanukát ünnepelnek. Amikor még senki nem tudott arról, hogy Kingával járnak, Kinga azt mondta Virágnak és Reninek, hogy annak, hogy ő férjhez menne, minimum egy vallásváltás lenne az ára.

“ – Dave, mi a fenét csinálsz? – kiáltotta Kinga idegesen.

– Hoztam gyertyát – felelte tök természetes arccal.

– Ezek hanuka gyertyatartók!

– Azt mondtad, hozzak tizennyolc gyertyát. Ez annyi!

– Te akkora idióta vagy! Gyertyát, a tortára! – fogta a fejét Kinga.”

2023. jan. 6. 22:41
 13/18 anonim ***** válasza:
86%
Egyébként amikor etikán Vladárral egy előítéletességet vizsgáló tesztet töltöttek ki,beszélgetett utána az osztály,és ott szóbakerült az,hogy Zsolti dagadt volt,Macu japán származású,Dave pedig megjegyezte,hogy ,,és mi van a más vallással?"...meg ugye amit az előző válaszoló is írt,hogy Hanuka gyertyákat hozott...stb.
2023. jan. 8. 15:29
 14/18 anonim ***** válasza:
58%

Nem emlékszem, hogy nekem anno leesett-e (én is 12-13 évesen olvastam, és kb semmenyire nem érdekelt a vallás), de szerintem jó, hogy nincs nyíltan kimondva. Sokkal jobban szeretem, amikor apró utakasok vannak egy könyvben, mint amikor mindent az olvasó szájába rágnak. Pl pont Laurától a legutóbbi IOV volt olyan, hogy néha nem értettem, miért magyaráz valamit ezerszer, amikor tök egyértelmű, hogy valaki épp miért csinál valamit. Az utalások viszont lehet, elsőre nem esnek le, de ha újra olvasod, kiszúrod, és egy aha élményed van. Vagy lehetőség van teóriát gyártani.

Illetve ez egy sokkal ügyesebb karakterépítés. Ha Dave minden fejezetben elmondja, hogy ő zsidó, de amúgy azt se tudja, mi a hanuka, az szembe megy a mondjam/mutassam alapelvvel, aminek pont az a lényege, hogy az ilyesmit mutatni kell, mert ettől lesz hiteles, nem attól, hogy hangoztatja, vagy Reni úgy ír a naplójában róla, hogy "... és akkor Dave, aki zsidó, azt monda...".

2023. jan. 9. 18:41
 15/18 anonim ***** válasza:
79%
Én 27 éves fiúként olvastam és nem esett le. Most 34 vagyok.
2023. jan. 30. 13:59
 16/18 anonim ***** válasza:
81%

Mint előttem is írták, a Hanukát ünnepli, zsidó vallású.

Szerintem nagyon jó, hogy Laura igyekszik minél több féle karaktert írni könyveibe

2023. febr. 14. 12:17
 17/18 anonim ***** válasza:

Én 11 évesen olvastam, akkor nekem nem esett le.

Mikor már majdnem felnőtt fejjel újraolvastam akkor esett le, hogy Dave zsidó.

Addig túlságosan el voltam foglalva a Cortez-Reni szállal

2023. aug. 23. 19:30
 18/18 anonim ***** válasza:
49%

Igen!

Későn írok de nagyon zavart hogy soha senki nem említi. Amit nem értek hogy Kinga házasságellenes de amúgy minden vallásban alappillér hogy házasodni kell! Az is zavart hogy utalnak rá hogy Kinga és Dave lefeküdt de hát azt nem szabadott volna ezek alapján... szerintem itt a történetben ez egy hiba

aug. 13. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!