Rejtő Jenő francia idegenlégiós könyvei hogy vannak történeti sorrendben? hogy érdemes elkezdeni olvasni őket?
Figyelt kérdés
2023. jan. 3. 04:39
1/6 anonim válasza:
Itt van egy sorrend:
Légiós regények (P. Howard álnéven):
- A pokol zsoldosai (1936)
- Menni vagy meghalni (1937)
- A fehér folt (1938)
- Bradley Tamás visszaüt (1939)
- Az előretolt helyőrség (1939)
- A láthatatlan légió (1939)
- Az elátkozott part (1940)
- A három testőr Afrikában (1940)
- A tizennégy karátos autó (1940)
- Csontbrigád (1941)
- Vanek úr Párizsban (1942, megjelent: 1986)
Nekem az egyik kedvenc íróm, de általában sosem sorrendben olvastam a regényeit, de mégis élvezhető volt mind.
2/6 anonim válasza:
Egyedül Az elátkozott part és A három testőr függ össze oly módon, hogy ugyanazok a szereplők, illetve Vanek urat nem olvastam, ő elsőként A tizennégy karátos autóban szerepel, de nem tudom kapcsolódik-e hozzá bármilyen módon az utolsó.
3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szuperek vagytok!
2023. jan. 3. 10:17
4/6 anonim válasza:
Vannak sorozatai, amik összefüggnek, pl. Piszkos Fred, de ezekben se érthetetlen önmagában a könyv.
5/6 anonim válasza:
Kamaszkoromban Rejtő, Vavyan Fable, és Leslie L. Lawrence hozta meg a kedvem az olvasáshoz, de ha az abszolút kedvenc történetem kellene kiemelni, akkor az az Az elátkozott part, és A három testőr Afrikában c. összefüggő, de külön-külön is élvezhető kötetei lennének. Külön kiemelném a Csontbrigád c. írását, a komoly hangulata miatt. Azt mondják Rejtő maga is járt a légióban, bejárta Európát, volt bokszoló is. Sajnálatos, embertelen módon távozott, az adott kor, rendszer pusztulásra ítélte.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az infókat! Most épp èn is a "kamaszkoromat" élem.
2023. jan. 4. 00:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!