Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Rejtő Jenő francia idegenlégió...

Rejtő Jenő francia idegenlégiós könyvei hogy vannak történeti sorrendben? hogy érdemes elkezdeni olvasni őket?

Figyelt kérdés

2023. jan. 3. 04:39
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Itt van egy sorrend:

[link]

Légiós regények (P. Howard álnéven):

- A pokol zsoldosai (1936)

- Menni vagy meghalni (1937)

- A fehér folt (1938)

- Bradley Tamás visszaüt (1939)

- Az előretolt helyőrség (1939)

- A láthatatlan légió (1939)

- Az elátkozott part (1940)

- A három testőr Afrikában (1940)

- A tizennégy karátos autó (1940)

- Csontbrigád (1941)

- Vanek úr Párizsban (1942, megjelent: 1986)

Nekem az egyik kedvenc íróm, de általában sosem sorrendben olvastam a regényeit, de mégis élvezhető volt mind.

2023. jan. 3. 05:47
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyedül Az elátkozott part és A három testőr függ össze oly módon, hogy ugyanazok a szereplők, illetve Vanek urat nem olvastam, ő elsőként A tizennégy karátos autóban szerepel, de nem tudom kapcsolódik-e hozzá bármilyen módon az utolsó.
2023. jan. 3. 06:33
 3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szuperek vagytok!
2023. jan. 3. 10:17
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Vannak sorozatai, amik összefüggnek, pl. Piszkos Fred, de ezekben se érthetetlen önmagában a könyv.
2023. jan. 3. 12:05
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Kamaszkoromban Rejtő, Vavyan Fable, és Leslie L. Lawrence hozta meg a kedvem az olvasáshoz, de ha az abszolút kedvenc történetem kellene kiemelni, akkor az az Az elátkozott part, és A három testőr Afrikában c. összefüggő, de külön-külön is élvezhető kötetei lennének. Külön kiemelném a Csontbrigád c. írását, a komoly hangulata miatt. Azt mondják Rejtő maga is járt a légióban, bejárta Európát, volt bokszoló is. Sajnálatos, embertelen módon távozott, az adott kor, rendszer pusztulásra ítélte.
2023. jan. 3. 21:57
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az infókat! Most épp èn is a "kamaszkoromat" élem.
2023. jan. 4. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!