Szerintetek hány db könyvet adhatott már el Leiner Laura?
Épp most értem haza a könyvesboltból az idei LL kötetekkel, amiket Karácsonykor akarok olvasni, és közben azon gondolkodtam, hogy, ha az e-könyveket is hozzávesszük a papíralapú közetekhez, akkor mennyi lehet a végső szám? Eddig nagyjából már ~20 könyve jelent meg, sok ugye sorozatok részeként, ami így eleve boost-olja az eladásokat Szerintetek eléri az összeladás az 1 milliót? Sok bevételt hoz neki a könyveladás?
Persze az nagyban segíti a publikációkat, hogy saját kiadója van, plusz bevételi forrásnak meg ott a saját könyvesboltjuk is...
Nem hiszem, hogy nagyon anyagi problémákkal küzdene...
Sablonos író, elcsépelt, ugyhogy sokat.
Siman 1 milla
Ne vicceljetek, nem ismerem a szerzőt, de kizártnak tartom, hogy ma Magyarországon bárki a közelében lenne a milliós példányszámoknak. Az emberek nem vesznek könyveket, a magyar társadalom mindössze 1%-a (ami statisztikai kerekítésnek tűnik) vásárol havi legalább 1 könyvet.
Magyarországon jelenleg sajnos nem vezetnek részletes statisztikát az eladott példányszámokról, a KSH néha publikálja a legsikeresebb könyveket, ami lista szerint a top10 eladott könyvbe már 10,000 körüli eladott példánnyal be lehetett jutni. Ha feltételezzük, hogy a szerző legalább 10 könyve bejutott ebbe a listába (amit erősen kétlek), és legalább 2-3 könyvét újranyomták (ami szintén ritka) akkor is maximum 100,000-150,000 eladott példányról beszélhetünk.
Egy konkrét számot találtam aszerint Leiner Laura: Ég veled c. könyve 10 000 eladott példányban készült.
Szerintem Laura pont olyan könyveket ír, amiket megvesznek az emberek. Folyton sikerlistás könyveket ad ki. Illetve nagyon régóta ír már sok könyvet is kiadott... Sokan veszik a könyveit (nem csak tinik, nem lehet rá kifejezetten mondani, hogy réteg író lenne), és pl. az összes könyvtárban is több példányban találhatóak meg a könyvei.
Szerintem, ha reálisan megkéne tippelni akkor ennyi év, könyv és siker után, simán olyan 500.000 és egy millió között lehet az eladott könyveinek a száma.
Igen, de a Központi Statisztikai Hivatal sikerlistája alapján látni, hogy a legnépszerűbb könyveket maximum pár tízezres példányszámban nyomják ki, egy átlag könyvből pedig 2000-3000 db készül...
Leiner Laura kétségtelenül top sikerlistás író, de ennek ellenére már az 500,000 körüli példányszám is a hihetetlen kategória, a szocializmusban is alig értek el ilyen számokat írók, pedig akkor messze a csúcson volt a könyvnyomtatás.
Közben megtaláltam, hogy Leiner Laura Bízz bennem - II. trilógia - Iskolák versenye 60,000 példányban készült, amivel 2021 egyik legnagyobb sikere lett.
Ez tényleg nagyon sok, de ha azt vesszük, hogy pár éve az Ég veled c. könyve 10 000 db-ban kerül ki, így is csak 200,000-300,000 példányról beszélhetünk (ami elképesztően tiszteletreméltó)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!