Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Valaki olvasta a Hívj be! /...

Valaki olvasta a Hívj be! / Engedj be! Című könyvet (John Ajvide)? Milyen volt?

Figyelt kérdés
Csak a filmet láttam, így hát krédezném azokat, akik olvasták: milyen a könyv? Érdemes elolvasni? Baj, hogy már láttam a filmet és utána olvasom a könyvet? A nemedet és a korodat is írd le, légyszi :)
2010. szept. 30. 20:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia!Én olvastam,elég izgalmas és néhol kissé brutális.Végigfutott a hátamon a hideg :) 19/L
2010. szept. 30. 20:14
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem megvan a könyv és láttam a filmet is. :)

Jó a könyv, de engem néha zavart a sok kommentár nélküli párbeszédes rész (majd ha olvasod tudod mire gondolok)

A könyvben Oscar más figura (legalábbis számomra), dagi és kegyetlenebb, mint a filmbéli.

SPOILER-veszély!

Valamint a könyben Håkan nem hal meg a kórházban, hanem zombiként tovább él... szóval igen, brutálisabb mint a film, és van pár undorító jelenet amit hál istennek nem vittek vászonra. :')

2010. szept. 30. 20:24
 3/6 anonim ***** válasza:
nekem lehangoló. felénél abbahagytam. a film tetszett.
2010. okt. 1. 18:33
 4/6 anonim válasza:

a filmet nem láttam, viszont olvastam a könyvet. az nagyon tetszett. tényleg néhol már forgott a gyomrom, viszont tényleg érdemes elolvasni. jó könyv. én hakant szerettem a legjobban, akárhogyis nem ő a legpozitívabb karakter. bírom a pszihopatákat:)

15/L

2010. okt. 2. 00:00
 5/6 anonim ***** válasza:
Imádom azokat a könyveket. Véres, brutális, és izgalmas. Mindenkinek ajánlom, aki bírja a vért. Már az első fejezetnél be lehet rezelni.
2010. okt. 3. 12:27
 6/6 radna válasza:

Szia! Valószínűleg már nem aktuális a válaszom, ez esetben elnézést kérek. Attól függ, hogy melyiket láttad: a svéd, vagy az amcsi verziót. Nekem a svéd nagyon tetszett, az amcsi viszont katasztrófa... meggyalázása az eredetinek, mivel az amerikaiak nem értették meg a lényeget. A regény sem rossz, viszont ha a svéd készítésű filmmel összehasonlítom, akkor messze jobb a film. Először a filmet láttam, emiatt olvastam el a regényt, fordítva ez nem történt volna meg, szóval, ha először a regényt olvasom el, nem biztos, hogy kedvet kapok a filmhez. A regény kicsit beteges is szerintem. A film viszont nagyon el van találva, a kedvenc szavam rá a "steril", ha pedig elvonatkoztatunk a vámpíros részektől, egy nagyon szép és aranyos történetet kapunk. Mindenesetre ha csak a filmet láttad, érdemes elolvasni a regényt, főképp azért, mert rengeteg dolgot megtudhatsz belőle, ami a filmből nem derül ki. Újra bevonva az amerikai változatot, a sorrend nálam így néz ki: Svéd változat az első helyen, aztán a könyv, aztán meg mérföldekkel lemaradva az amcsi film.

Mindemellett szeretnék kérni egy dolgot az idelátogatóktól. Létrehoztam egy csoportot azok számára, akik szeretik az Engedj be! svéd változatát. Tudom, rengeteg ilyen csoport van, de sajnos egy sem kellően aktív, meglátásom szerint ennek legfőbb oka a tagok alacsony száma. Ebből kifolyólag most a csoportban az elsődleges cél az, hogy minél többen legyünk. A csoport létrehozása után az első 15 perc alatt lettünk több, mint hatvanan, kérnélek, hogy ha lehet csatlakozzatok, eddig rajtam kívül csak egy magyar anyanyelvű tag van. Köszönöm, küldök linket: [link]

2014. máj. 6. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!