Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Történet íráshoz segítség ?

Történet íráshoz segítség ?

Figyelt kérdés
Van egy történet ötletem ,amit fontos lenne megírni. Írtam már néhány novellát és próbáltam regényt írni. De az elmúlt években semmivel sem próbálkoztam. De nem olyan règ összeállt egy sztori a fejemben ,amit nagyon megszeretnèk írni. Nem egy remek művet szeretnèk alkotni vagy hasonló,csak megírni a körülményekhez képest a legjobban.

2022. dec. 5. 23:25
 1/6 anonim válasza:

Kedves kérdező!

Jómagam is is írok néhány történetet így tisztában vagyok a kezdéssel való nehézségekkel. Számos alkalommal csináltam azt, hogy egyből leírtam azt a részt ami a fejemben volt és arra az apró kis leírt részre építettem fel a történet cselekményét. Ehhez szükséges némi tapasztalat, mivel ha az ember nem tudja rendesen korrigálni a történet menetét akkor felmerülhet számos probléma a történeten belül ami nagyon furcsán fog majd hatni a későbbiekben mikor újra olvassa.

Ha valamilyen oknál fogva az imént leírt technika nem működne akkor lehet hogy először adnia kell a történetnek úgymond egyfajta alapot amit egy-egy karakter részletes kidolgozása megkönnyíthet.

Sajnos jelenleg nem tudok több tanáccsal szolgálni ezen témával kapcsolatos de mélyen remélem hogy sikerül akár egy keveset is segítenem a problémáján.

Sok szerencsét kívánok a történetéhez!

2022. dec. 5. 23:49
 2/6 anonim ***** válasza:
52%

Ülj le, és írj. Ennyi. Ha úgy könnyebb, előbb írj vázlatot, és csak utána fejtsd ki a sztorit.

És tanulj meg helyesen írni.

2022. dec. 6. 00:27
 3/6 anonim ***** válasza:
Írd be a telefonba az ötletet, aztán dolgozd ki később.
2022. dec. 6. 01:39
 4/6 MDaniel98 ***** válasza:
Szerintem is mindenféleképpen írj vázlatot.
2022. dec. 6. 11:47
 5/6 anonim ***** válasza:

Kellenek a tapasztalatok. A történet írásához érdemes olvasni, sok könyvet elemezni.

Amelyik stílusok jobban bejönnek, azon elindulni referenciaként.

Figyelni a kezdést, felvezetést, szövegkörnyezetet, szóhasználatokat, fordulatok, impulzusok, csavarok, lineális sztori vagy ugrálsz időben stb.

2022. dec. 7. 03:14
 6/6 anonim ***** válasza:
Fontos hogy olvass sok olyan történetet ami hasonló ahhoz amit te is írni akarsz. De ne csak jókat. Fontos hogy sok rossz történetet is olvass, hogy lásd hogy mik lehetnek a problémák és eltudd kerülni a sajátodban őket.
2022. dec. 16. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!