Történet íráshoz segítség ?
Kedves kérdező!
Jómagam is is írok néhány történetet így tisztában vagyok a kezdéssel való nehézségekkel. Számos alkalommal csináltam azt, hogy egyből leírtam azt a részt ami a fejemben volt és arra az apró kis leírt részre építettem fel a történet cselekményét. Ehhez szükséges némi tapasztalat, mivel ha az ember nem tudja rendesen korrigálni a történet menetét akkor felmerülhet számos probléma a történeten belül ami nagyon furcsán fog majd hatni a későbbiekben mikor újra olvassa.
Ha valamilyen oknál fogva az imént leírt technika nem működne akkor lehet hogy először adnia kell a történetnek úgymond egyfajta alapot amit egy-egy karakter részletes kidolgozása megkönnyíthet.
Sajnos jelenleg nem tudok több tanáccsal szolgálni ezen témával kapcsolatos de mélyen remélem hogy sikerül akár egy keveset is segítenem a problémáján.
Sok szerencsét kívánok a történetéhez!
Ülj le, és írj. Ennyi. Ha úgy könnyebb, előbb írj vázlatot, és csak utána fejtsd ki a sztorit.
És tanulj meg helyesen írni.
Kellenek a tapasztalatok. A történet írásához érdemes olvasni, sok könyvet elemezni.
Amelyik stílusok jobban bejönnek, azon elindulni referenciaként.
Figyelni a kezdést, felvezetést, szövegkörnyezetet, szóhasználatokat, fordulatok, impulzusok, csavarok, lineális sztori vagy ugrálsz időben stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!