Harry Pottert miért fogadta be a Dursley család?
Ha nem szerették a mágusokat és petunia nem volt jó viszonyban Lillyvel?
És mikor és hogyan vitték el Harryt, miután megszerezte a jegyet? Azt tudom, hogy Hagrid vitte motoron, ami Sirius Blacké volt, de ki értesítette Dumbledoret, hogy mi történt? Gondolom azonnal elvitték őt...
Mert akkor is a rokonai. Dumbledore levélben nagyjából elmagyarázta Petuniának, hogy be kell fogadniuk Harryt a biztonsága érdekében. Annyira azért ők sem utálták, hogy a halálát akarják. Főleg, mert Petunia szerette Lilyt, hiába voltak rosszban.
A többi kérdésedet nem tudom így egymás után értelmezni. Milyen jegyet? A Roxfort Expresszre? Oda nem Hagrid vitte, és nem tudom, hogy jön ide Dumbledore. Ha érthetőbben leírod a második bekezdésedet, megpróbálok azokra a kérdésekre is válaszolni.
Az ideje vitatott. Voldemort október 31-e este támadja meg Potteréket, de Hagrid csak november 1-jén este érkezik meg Harryvel Dursley-ékhez. Azt lehet tudni, hogy Hagrid még azelőtt elhozta Harryt, hogy a muglik odagyűltek volna a romos házhoz, tehát valószínűleg legkésőbb kora reggel, hajnalban. De az nem egyértelmű, hogy délelőtt és délután pontosan mi történt.
Azt sem tudni, hogy Dumbledore honnan tudta meg a történteket, ugyanis Potterék halálával nem szűnt meg a Fidelius bűbáj hatása, tehát elvileg továbbra is titok volt a helyük (de ezzel kapcsolatban is vannak különböző teóriák). Néhány elméletet olvastam ezzel kapcsolatban: pl. Bathilda Bircsók szólt valahogy Dumbeldore-nak, vagy Voldemort halálával eltűnt a Sötét Jegy, amit nyilván Piton is észrevett, és szólt Dumbledore-nak, hogy valami történt. Vagy a Főnix Rendjének jutott valahogy tudomására az egész. Nem tudni, és ha sokat gondolkozik rajta az ember, akkor talál néhány logikai bukfencet a történetben, elsősorban a Fidelius bűbáj miatt.
A fidelius bűbáj elmúlt, hiszen A Halál erekjéi-ben Hermione, és az a sok ember aki a 16 év "varázs-graffity" termését odafirkálta a romos házra, mind láthatták.
Amikor befogadták Harry-t, nem tudhatták, hogy varázsló lesz. Úgy gondolták, ha távol tartják a varázs világtól, akkor az elég is. És majdnem igazuk is lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!