Ha könyvet írok, és az egyik szereplő ugató hangot ad ki a mondata közepén azt le kell írni?
Oda írd, ahol éppen történik, de ez nem úgy működik, hogy minden szó után ugat. Mennyire néztél utána ennek a betegségnek? Nagyon fontos, hogy rendesen ábrázold, különben úgy fog lejönni, hogy csak paródiát írsz, mint a tévében látott sztereotíp Tourette-szindrómás karakterek. Én két éven keresztül végeztem kutatómunkát, hogy hitelesen tudjam ábrázolni, és még így is kerestem olyan előolvasót, aki személyesen tudja, milyen ez a betegség, mert még a rengeteg keresés mellett is belecsúsznak tévhitek a regénybe.
Pls, csak akkor írjunk ilyen komoly témákról, ha megfelelően utánanéztünk 🙏
Azért vicces, hogy könyvet ír valaki, aki még az ugatás hangutánzó szavát sem ismeri. :D Még egy gyereknek is azt mondják, hogy vaú, hogy jött ez az ua? Ez mi a csülök?? XD
Amúgy, ahogy utána írtad magyarázatképp, az sokkal jobb volt és érthető.
#8 tudom, csak legjobban mégis az "ua" jellemzi azt a hangot.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!