Hogy álltok ehhez a trendhez, ami a könyvmolyok között terjed?
Erre a jelenségre gondolok, hogy minél színesebben kijelölik a kedvenc részeiket, aláhúznak, beleírnak, rajzolgatnak:
Számomra taszító, de ez csak privát vélemény.
Amikor könyvet vásárolok, igazán pipifaxos tudok lenni: ne legyen a gerincen - lehetőleg - egyetlen sérülés sem (csak akkor veszek ilyet, ami alul kicsit szakadt, ha nagyon kell a könyv, és nincs másik példány), ne legyen benne gyűrődés, a lapok legyenek rendesen elvágva stb. Órákig vagyok képes válogatni. Szóval számomra a beleirkálás, szövegkiemelés: szentségtörés.
Ennyi.
Én inkább papírfecniket rakosgatok az oldalak közé.
Rajzolgatni meg aztán pláne nem.
Hm, ez érdekes kérdés.
Most a többiek ellen fogok menni, engem nem érdekel. A könyv lényege nem az, hogy érintetlenül álljon a polcon. A saját könyveimnél sem érdekel, ha megtörik a gerince (hogy lehet úgy olvasni, hogy nem törik ha rendesen kinyitod??), kicsit használtas lesz. Nem baj, szeretve van. A tartalma a lényeg, azon meg nem változtat, ha esetleg kicsit baja esik. Sőt, én inkább a használt könyveket szeretem. Ott meg van mindenféle állapot. Nyilván azt nem szeretem, ha esik szét, de az is inkább azért baj, mert úgy nehéz olvasni.
Viszont én nem jelölgetem össze-vissza a könyveimet, mert az kizökkent az olvasásból. Az idézeteket, mint olyan, nem szeretem.
Ez a kis videó meg pont az a kategória, amit nagyon nem szeretek. Ez az internetre pakolós, csilli-villi szivárványpónis dolog. A "könyves kultúrának" ez a része nagyon nem az én világom, a szarrá effektelt, szivárványosan felrakott, ikeás polcos képekkel, amikor a lányok térdharisnyában, retro kisszoknyában, meg piros rúzsban pózolnak a teájukkal a kezükben.
Mondjuk az ilyen influenszer típusok leginkább romantikus és YA könyveket olvasnak, ami nekem nem is releváns, szóval automatikusan kerülöm.
én az a típus vagyok, akinek hiába van meg az összes Harry Potter (puhatáblás verzió), mégis a könyvtárból kölcsönzöttet olvasom, nehogy azenyémnek megtörjön a gerince.
Nekem ez a videó szentségtörés😅
Az komoly, hogy a belinkelt videóban az olvasó a "fuck, fuck, fuck" szavakat találja kiemelésre érdemesnek a szövegből..
Szerintem ez az egész nem a könyvekről, azok tartalmáról szól, hanem egy színes hangulatról, amelyben a könyv csak egy mellékes kellék az írószerek, a trendi köröm és egyéb, érzékekre ható körülmény mellett..
Én nem szoktam bele(f)irkálni a könyvekbe, tankönyvekbe se. ha tele van színezve, nehéz is áttekinteni, csak vibrál az egész.. inkább jegyzetelek, rajzolok külön lapra, ha szükségesnek látom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!