Jordan Peterson pszichológus könyveit érdemes elolvasni?
Ártani nem fog. Nem mondom, hogy világmegváltó gondolatok, de simán.
Első, nekem az olvasott dolgok jobban "beépülnek", szóval én az ilyesmit jobban szeretem olvasni, mint nézni és hallgatni.
Inkább valaki olyat válassz, aki nem politikai megmondóemberként tolja a szekerét elsősorban. Akit ennyire majmol a média és akármelyik párt az nem tudja a saját, szubjektív ideológiáját megfelelően leválasztani a tárgyilagos, szakmai kérdésekről. Pláne, egy afféle "önsegítő" könyvben, mint amire te vágysz. Pártatlan tanácsokra van szükséged, ha úgy érzed, hogy el vagy tévedve egy kicsit, nem pedig arra, hogy valaki lenyomja a torkodon a világképét.
A Pszichológia mindenkinek könyvek pl. jók lennének. Négy kötetből áll, ebből tanítanak is pszichológia szakon, megismertet az emberi elme működésével, az emlékezés és tanulás módjaival, majd kitér a személyiségre, az emberi kapcsolatokra, a stresszkezelésre és a motivációra is.
Vagy Jung művei.
3-as, pszichológia tankönyvet ajánlani valakinek, akinek csak egy kis segítség kell, nem túl okos ötlet. Teljesen más kategória egy objektív könyv ami arra épül, hogy diagnosztizálj valaki mást, szakmai módon.
Ez olyan, mintha valaki egyszerű, kezdőknek való recepteket és főzési tanácsokat szeretne, de te a kezébe adsz egy vendéglátás tankönyvet. Hasonló a téma, de nem releváns.
Igen érdemes, kiváló könyv.
Ne hallgass a telexindex444 olvasó mindenszarista hüllőkre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!