Jó Star Wars regények kezdőnek?
Figyelt kérdés
Eddig még nem olvastam star wars regényt. Hallottam, hogy a Darth Bane trilógia nagyon jó, de elsőre kicsi hosszúnak érzem belekóstolni.
Vannak 1 részes regények, amik jók és érdemes velük elkezdeni star warst olvasni?
2022. nov. 5. 09:54
1/4 anonim válasza:
Az egyik legjobb kánon regény az Elveszett csillagok,legendákból meg ott van a Darth plagius.
De az eredeti Star wars könyv változatai is sokat adnak hozzá a filmekhez,kimaradt jelenetek,jobban kifejtett történet stb.
2/4 anonim válasza:
Én jelenleg olvasom a Darth Bane-trilógiát, és nagyon tetszik, viszont én kezdésnek nem igazán ajánlanám, mert a filmek előtt ezer évvel játszódik. Elsőnek szerintem a filmek könyvváltozataival kezdj, illetve azokkal a sztorikkal, amik kibővítik, megalapoznak egyes filmeknek (pl. Vérvonal, A lázadás hajnala, Katalizátor, Koréliai hajsza, Utóhatás-trilógia, Az Ellenállás újjászületése, a majd most megjelenő A sithek árnyéka stb.). Ha láttad már A klónok háborúját, illetve a Lázadókat, akkor azokhoz is van pár kapcsolódó kötet: Sötét tanítvány, Ahsoka, Új hajnal, Testvériség. Aztán, ha egyes karaktereket, helyszíneket akarsz jobban megismerni, akkor ott van a Leia, A jedik örököse, Mester és tanítványa, Tarkin, Thrawn, a már fent említett Darth Plagueis, Canto Bight, stb. Utána mondanám az olyan könyveket, amik más, a hétköznapi emberek szemszögéből mutatja be az eseményeket (Elveszett csillagok, A sors keze, Az Erő nyomában). Végül pedig jöhetnek azok a könyvek, amik már nem a filmekhez kapcsolódnak, hanem az azelőtti időszakban jászódó sztorikat, mint a High Republic illetve a Darth Bane-trilógia és a többi Old Republic könyv.
3/4 anonim válasza:
A jelenlegi kánonból én is javaslom az Elveszett csillagokat, a Legendák közül meg a Halálcsillagot. Közös bennük, hogy nem közvetlenül a filmek valamelyik szereplőjéről szólnak, hanem kvázi "közemberekről" a galaxisban.
4/4 anonim válasza:
(3-as vagyok)
A Darth Plagueis szerintem nem kezdőknek való, az pont akkor érdekes, ha már sok mindent olvastál/láttál
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!