Könyv pénzügyi alapismeretek elsajátításához?
Figyelt kérdés
Szeretnék egy könyvet, amiből megtanulhatom a pénz és pénzvilág működését alap szinten. Sosem tanultunk iskolában semmi pénzzel kapcsolatos dolgot, ezért teljesen buta vagyok ehhez. Pl múltkor beszélgettem faterommal, és a buborról magyarázott, de nem fogtam fel. Következő alkalommal újra szóbajött, de még akkor se értettem, és elmagyarázta, hogy hát pedig már a múltkor elmondta ezt, de nagyon szomorú mennyire nem tanítanak semmit az iskolában ezen a téren, ha érdekelnek ezek a dolgok, szerezzek be egy könyvet pénzügyi alapismeretekről. Elkezdtem szedni az adhd gyógyszerem is nemrég, úgyhogy már kellene valami amivel igazán stimulálom az agyam, meg amin tesztelni tudom, hogy működik e a gyógyszer. Szóval, tudtok valami jó pénzügyi alapismeretekkel foglalkozó könyvet?2022. okt. 17. 10:39
11/18 A kérdező kommentje:
Nem az igazi. Fogni kell a könyvet, képernyőn nézni az nem ugyanaz.
2022. okt. 17. 12:12
12/18 anonim válasza:
OK.
Csak nulla alapokkal nem biztos, hogy Samuelsonnal kéne kezdeni...
13/18 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor mi az a könyv, ami nagy részletességgel, az alapoktól kezdve írja le a dolgokat, ha ez a samuelson nem beszél az alapokról benne?
2022. okt. 17. 12:18
14/18 A kérdező kommentje:
Közgazdaságtanának immár hagyományossá vált erényeit. Ezek közé tartozik a közérthetőség, amely befogadhatóvá teszi a közgazdaságtan megállapításait a szakirányú tanulmányokat végzők és a szélesebb olvasóközönség számára is.
Ki kell emelni továbbá a mű átfogó jellegét, mert ez teszi lehetővé, hogy szinte közgazdasági lexikonként használhassák az érdeklődők.
Ezeket a könyv leírásából idéztem.
2022. okt. 17. 12:20
15/18 anonim válasza:
Nem akarod leírni hogy érettségid van-e egyáltalán?
16/18 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogyan releváns, de van.
2022. okt. 17. 14:39
17/18 anonim válasza:
Elég baj, ha nem érted...
Nyócelemivel az a Samuelson könyv kb. olyan, mint tyúknak az abc... :))))
18/18 A kérdező kommentje:
Pénzügyi dolgokhoz nem értek, mert sose tanultam, hülye viszont nem vagyok :)
2022. okt. 17. 15:24
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!