Leiner Laura miért nem akarja engedni, hogy megfilmesítsék a könyveit?
Nem hinném, hogy ettől félne... Mármint, miért félne ettől? Nem logikus. A filmek után ugyanúgy kapna valamennyi pénzt, ugyanúgy az ő sikere lenne elég nagy részben, neki pont az érné meg, ha filmet, de legalábbis sorozatot készítenének a könyveiből, mert alapból sokkal több olvasót is vonzana be. Szerintem amúgy amit a magyar könyvpiacon el lehet érni, azt Leiner Laura már elérte, azt nyilván ő is tudja, hogy filmeket sokkal többen néznek, nem hinném, hogy lenne oka féltékenységre ilyen szempontból.
Az viszont mindenképpen látszik Laurán, hogy elég control freak a saját történeteivel kapcsolatban. Egy időben még a fanfictionöket is irtotta tűzzel-vassal, mert azok elronthatják az élményt... El tudom képzelni, hogy a megfilmesítést is ezért ellenezte, mert ott azért nem az övé a végső szó abban, hogy hogyan alakuljon a sztori.
Meg amúgy se lehet tudni (ha jól tudom), hogy mennyi és milyen ajánlatot kapott és mennyi volt ebből a komolyan vehető. Azért a magyar könnyed kis filmek között láttunk nem egy borzalmas művet (pl. Álom.net), nem bírom annyira az írónőt, de tökéletesen meg tudom érteni, ha nem bízza rá bárkire a történeteit.
Egyszer azt nyilatkozta egy interjúban, hogy azért nem vállalja a film/sorozat adaptációt, mert tisztában van vele, hogy a tinik milyen jellegű amerikai sorozatokhoz vannak szokva, és úgy véli, hogy a magyar filmesek nem tudnák ezt a minőséget biztosítani.
Amivel amúgy nagyrészt egyetértek, bár tény, hogy azóta a 2010-es években sokat fejlődött a magyar filmipar.
Szetintem azért nem szeretné mivel a film nem ugyanazt az élményt nyújtja mint a könyv.
Meg ha lenne film a könyveiből sokan inkáb azt néznék meg és nem olvasnák el pedig a filmekdől kénegtelenebbmek tűnő de nem lényegtelen részeket hogynak ki ami nagyon rossz szerintem.
Sokkal jobb valamit elolvasni mint filmbe megnézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!