Milyen igényes regény sorozatot ajánlanátok?
Megpróbálom leírni h pontosan mit jelent számomra az igényes. Sose voltam nagy könyvolvasó, de nem olyan rég a könyvesboltban megláttam egy Tolkien könyvet és magával ragadott az a szép, de minimalista dizájn és azóta megvettem és elolvastam az összes megvehető Tolkien könyvet és egyszerűen nagyon tetszett az a részletesség amivel találkoztam ezekben a könyvekben, volt benne térkép, bizonyos részekben nagyon szép illusztrációk a történet is megfogott egyszerűen azt éreztem h ez egy minőségi könyvsorozat.
Majd kicsit később megláttam a Harry Potter 20. jubileumi kiadását és nem tudtam ott hagyni a mardekáros kiadás így ezt is elkezdtem olvasni, ennek is hasonló szép, de minimalista külső benne térkép és néhány rajz. (és persze a történet is jó csak sose gondoltam volna h elkezdek Harry Pottert olvasni).
Vmi kényszert érzek h még hasonló könyveket vegyek és tegyek a polcomra és természetes h olvassam el. Vki ennyi példából esetleg ráismer még vmi hasonló könyvsorozatra?
Próbáltam megvenni a Tűz és jég dalát (trónok harca), de annyira gyenge minőségű volt a könyv h nem tudtam pénzt adni érte még akkor sem ha a sztori az jó lehet.
Főként ilyen fantasi, sci-fi vonal érdekel, de ha nem az de te mégis úgy érzed h tetszene nyugodtan ajánlhatod (talán romantikus regényt ne).
Röviden: Több kötetes, lehetőleg minimalista dizájn, vmi térkép rajz, esetleg illusztrált.
Tudom h a könyvolvasás nem a dizájnról szól hanem a tartalomról, de engem még is ez vonzott be elsősorban.
Hú, nehéz azért dizájn alapján megítélni - ajánlani.
Ha jól emlékszem, a Szabadulás - trilógia elég minimalista és vannak benne térképek.
Vedd meg angolul, mert úgy van illusztrált, keményborítós kiadás is.
Talán az Eragon sorozatot mondanám minimalistának, bár én a történet miatt ajánlom, nem a kinézet miatt.
Aztán ott vannam még a Grishaverzum könyvek, nem olyan minimalista, de csak egy egyszerű grafika van a borítokon. Ez inkább ifjúsági irodalom.
A Vajákból is vannak nagyon szép kiadások, bár elég sok könyv van, szóval nem biztos, hogy még tudod venni az összes azonos kiadást.
Nem olyan ismert, de a Septimus Heap sorozat is jó, bár csak angolul lehet kapni, annak sem bonyolult a borítója.
A Farkasok vándorolása/születés is egy sorozat, bár ez nem igazán fantasy. Történelmi regény, a honfoglalás korából, de nekem (mint fantasy rajongó) tetszett.
A Dűne, mint igazi klasszikus sci-fi.
A kingkillers krónikák is jók, bár nincs még befejezve. Én angolul olvastam, így nem tudom van-e magyarul, és ha van milyen a borítója, de az angol a elég egyszerű.
A Court of Thorns and Roses is egész jó és viszonylag minimalista (legalábbis az a kiadás ami nekem megvan), de ez is inkább ifjúsági irodalom (ugyan úgy fantasy mondjuk)
Nekem ezek jutottak eszembe, viszont nem biztos, hogy mind minimalista a te szemszögéből, viszont a történetük szerintem jó. Meg aztán nekem már jó régóta megvannak ezek a könyvek, azóta már valószínűleg teljesen megváltozott a borítójuk.
Egyébként tudom hogy közhely, de ne a borító alapján ítéld meg a könyveket.
Neil Gaiman: Óceán az út végén
Nagyon szépen illusztrált. Bár nem sorozat.
Jókai műveiben van olyan részletesség mint Tolkien írásaiban. Szintén nem sorozat.
Mark Lawrence: Széthullott birodalom
Ez trilógia, van térképe, egész részletes, nagyon jók a karakterek és a cselekmény. És vannak a szerzőnek további könyvei és sorozatai amik ugyan abban a világban játszódnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!