Hány könyvet olvastál el a 2022-es év elejétől idáig?
Vagyis magyarul: idén.
kb. 20-at + különböző folyóiratokban pár novellát.
Eddig az alábbiakat olvastam el:
- Scott Lynch: Gentleman Bastard 1 - The Lies of Locke Lamora (2006)
- Scott Lynch: Gentleman Bastard 2 - Red Seas Under Red Skies (2007)
- Scott Lynch: Gentleman Bastard 3 - The Republic of Thieves (2013)
- Erin Morgenstern: The Night Circus (2011)
- Jane Austen: Pride and Prejudice (1813)
- Jane Austen: Emma (1815)
- Jane Austen: Sense and Sensibility (1811)
- Jane Austen: Mansfield Park (1814)
- Jane Austen: Persuasion (1818)
- Jane Austen: Northanger Abbey (1818)
- Jane Austen: Lady Susan (1871)
- R. F. Kuang: The Poppy War (2018)
- R. F. Kuang: The Dragon Republic (2019)
- R. F. Kuang: The Burning God (2020)
- Italo Calvino: Il barone rampante (1947)
- Italo Calvino: Le cosmicomiche (1965)
- Italo Calvino: Gli amori difficili (1970)
- Italo Calvino: Le cittá invisibili (1972)
- Madeline Miller: The Song of Achilles (2011)
- Madeline Miller: Circe (2018)
Emellett számtalan DC és Marvel képregényt olvastam, de azokat nehéz lenne összeszámolni.
Ez eddig 20 könyv (jelen pillanatban Susanne Clark-tól olvastam a 2021-es Piranesi-t), aztán meglátjuk, hogy még mennyire fog időm jutni idén, szeptemberben kezdődik az utolsó egyetemi évem és akkor nyilván a tanulás fog prioritást élvezni.
23/L
Eddig 12 könyvet.
Most olvasom a 13. - at. Én nem hajtok görcsösen nagy mennyiségre. Annyit olvasok el kényelmesen amennyi jólesik. Általában 1-2 könyv/ hónap/
Minden nap szoktam olvasni, de nincsen sok időm sajnos, és nem vagyok gyorsolvasó sem. Átlagosan összejön 20-25 könyv évente, attól függ milyen hosszúakat választottam. A max 30 volt/ év, de ez is csak egyszer sikerült. Akkor Több volt a 2-300 oldalas😂
Tavaly elkezdtem pl az Outlander sorozatot, az első 2 résszel, idén került/kerül sorra a 3. És majd a 4. amik már ilyen 1000++ oldalasak. Jövőre pedig az 5-6-7 van tervben. Azok mellett pláne nem lesz túl sokra időkeret.
Szóval mennyiségre semmi extra, se most, sem jövőre, sem kb soha, de nem is ez a cél.:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!