Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Wattpad segítség?

Sunsetbeach21 kérdése:

Wattpad segítség?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék egy történetet írni, de úgy érzem nagyon dolgoznom kéne a fogalmazásomon, gondolok itt a helytelen vessző használatra, szóismétlésekre, ilyenekre.

Hogyan tudnék jobb fogalmazást írni, ami tényleg élvezhető iromány lenne?

Nagyon szépen megkérek mindenkit, hogy értelmesen kommenteljen, nekem sem célom bántani senkit. Köszönöm!

2022. júl. 25. 22:06
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlás! Illetve ott van az internet segítségnek meg Wattpaden is vannak ilyen írást segítő irományok, olvasd el őket. Szóismétlésekre meg figyelj, többször is olvasd át mielőtt kiraknád a részt illetve vannak tök jó szinonima szótárak is a szavakra.
2022. júl. 25. 22:26
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyes vagyok, esetleg egy gyakorlott bétát is felfogadhatsz ő is biztosan tud majd segíteni, illetve elmondja a véleményét a dolgokkal kapcsolatban.
2022. júl. 25. 22:28
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2022. júl. 25. 22:36
 4/9 anonim ***** válasza:
Így látatlanban nehéz tanácsot adni. Ha mutatnál pár novellát, regényt, amiket írtál, akkor egyesek meg tudnák mondani, hogy mi a rossz, miben kell fejlődni. Így általánosságban csak annyit tudok mondani, hogy olvass sokat (rendes szépirodalmat, ne tini meg wattpad lektűröket), így a stílusod és a szókincsed os javul. A helyesírást pedig tanulni és gyakorolni kell.
2022. júl. 26. 05:48
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

1. Olvass sokat.

2. Nyelvtankönyvből tanuld meg a helyesírást, központozást.

3. Irodalomkönyvből tanuld meg a szövegfelépítést (bevezető, bonyodalom stb.).

4. Gyakorolj, írj novellákat például.

5. Használj szinonima-szótárt a szóismétlések elkerülésére.

6. Olvasd újra át a kész műveidet, s javítsd a hibáit, logikai buktatóit.

7. Ne írj olyanról, amiről fogalmad sincs; a karaktered és világod racionálisan működjön.

8. Kerüld Mary Sue-t, ezt legkönnyebben úgy teheted meg, ha nem magadról (vágyaidról) mintázod a főszereplőt.

2022. júl. 26. 10:00
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! :)
2022. júl. 26. 14:06
 7/9 A kérdező kommentje:

[link]

Ez egy aprócska részlet. Köszönöm, ha valaki időt szánna rá, és megnézné. :)

2022. júl. 26. 14:24
 8/9 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Ha ezeket átolvasgatod és tanulmányozod akkor már jó lesz. Én is ezekkel kezdtem, aztán egy idő után már magamtól is tudtam sok dolgot.

A szóismétlésekre szinonima szótár:

[link]

Online helyesírás ellenőrző:

[link]

[link]

2022. júl. 26. 16:05
 9/9 anonim ***** válasza:

Olvasd át, én csak átfutottam, akadnak hibák. Otthonukba, bele szerettem, bábún stb., kötőjel előtti pont. Illetve ugye gondolatjel kellene, de a Wattpad szereti önkényesen átjavítgatni.

Ha annyira nem vagy jó helyesírásban, keress egy bétát.

A főszereplő lány pedig ne legyen Mary Sue, ahogy írták már előttem.

2022. júl. 26. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!