Hogyan olvassak el egy könyvet 1 nap alatt?
Rengeteg embertől hallom, hogy 1-2 nap alatt olvasnak el körülbelül 300 oldalas könyveket, akár olyan témákról is, ami nem érdekli őket.
Most már fél éve, hogy napi rendszerességgel olvasok könyveket. Napi 1-2 órát, néha 3-at.
Többször is lemértem, és nekem átlagosan egy 160*235mm méretű, illusztrációk nélküli könyvből 1 órába telik elolvasnom 10 oldalt.
Régen a helyzetem sokkal rosszabbul állt, mert volt, hogy akár 2 órát is igénybe vett az a 10 oldal.
Azzal tudtam magamon segíteni, hogy majdnem minden kapcsolatomat megszüntettem a social mediaval, ezzel elérve, hogy eggyel kevesebb dolog vonja el a figyelmemet.
Jelenleg 0 zavaró tényező mellett, üres, csendes szobában, kellő fény mellett van 10 oldal/órás teljesítményem.
A hangos és a magamban olvasás egyaránt gördülékenyen megy. Nagyon korán tanultam meg hibátlanul olvasni.
Egyszerűen nem értem, hogy hogyan lehet elérni azt a szintet, hogy 1 nap alatt 1 könyvet olvasson el az ember. Remélem van valaki, aki rendelkezik ezzel a képességgel és szívesen megosztja velem, hogy miként érhetem el én is ezt a szintet.
Én nem értek egyet, kedves 10-es. Igen, a szakmait nehezebb, de a szórakoztató se mindig könnyű. MIndenkinek mást jelent a szórakozás. Én a komoly könyveket is szórakoztatónak találom, nekem az a kikapcsolódás, és nehéz nyelvezetű, nehezen érthető, de mégis szórakoztat, mert érdekes a történet.
szóval, én teljesen nem értek egyet
"MIndenkinek mást jelent a szórakozás."
Az ugye megvan, hogy a szórakoztató irodalom egy kifejezés? Van a tényirodalom és a szórakoztató; egyikbe szakmai, oktató, ismeretterjesztő írások tartoznak, míg a másikba a kitalált történetek; rohadtul nem arról van szó, hogy az egyes emberek mit találnak szórakoztatónak, kikapcsolónak.
Ne hidd magad olyan okosnak. És ne gondold, hogy nem tudom mit jelent. De tudod, például a BIzánc című trilógia, szórakoztató műfaj, és mégis, nehezebb könyv, mert bonyolult, de ettől meg, az a műfaj. Úgyhogy Okoska, értelmezd újra az irodalmi műfaj jelleget, közelebről.
Hajrá, egy olyannak min Te, biztosan menni fog. Hiszen olyan jól tudod már, nemde?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!