Legjobb Stephen King-könyvek rangsorolva?
Én az összes itthon megjelentet elolvastam, van amelyiket többször is. ( Kivéve a Fekete torony sorozatot.)
Az én listám ( bár nagyon nehéz ennyi könyvből TOP 5-öt választani!):
1. Ragyogás
Ez volt az első King könyv amit olvastam, és egyből beszippantott a hangulata. Sokkal jobb mint a film, pedig az is elég jó lett. Itt találkoztam először a King által előszeretettel használt belős monológ megjelenítési technikával.
2. Tortúra
3. Rémkoppantók
4. Mr. Mercedes
5. 11.22.63
1-es
Miért nem jók a könyvei szerinted? Melyikeket olvastad?
1. Ragyogás
Az első, amit olvastam szintén, nagyon bejött a helyszín is, a karakterek is.
2. Rémkoppantók
Sokan nem szeretik, de a téma miatt számomra nagyon izgalmas
3. Hasznos holmik
Tetszik a hangulata, nagyon izgalmas
4. Vegitelet
Hosszú, szövevényes, izgalmas téma
5. Kedvencek temetője
Rémisztő, baljóslatú, izgalmas
+1 N. című novella, nekem letehetetlen volt
Nem olvastam mindet tőle, de nálam:
1. A halálsoron
2. Végítélet
3. Cujo
4. Hasznos holmik
Legrosszabbtól a legjobbig
Cujo
Halálsoron
Tortura
Az
Búra alatt
Ragyogás
Kb ez a kis személyes sorrendem, van más is amit olvastam rőle, kb 10könyvét olvastam összesen, de a többi egyáltalán nem fogott meg.
1. A ragyogás
Nem hiába top könyv sokaknál, szerintem a legjobban megírt, legjobb történet.
2. Tóparti kísértetek
Ezt nem szokták említeni, én nagyon szeretem, nekem ez volt az első. Kicsit túlírt, de olyan atmoszférája van, hogy felőlem dupla ilyen hosszú is lehetne.
3. Az intézet
Nekem az újak közül ez a kedvencem, hihetetlenül izgalmas.
4. Borzalmak városa
Para vagy sem, én laknék itt :D
5. 11.22.63
Imadom, mert idoutazas, meg mert nagyon bejon ez az időszak
Mi a f*sz folyik itt, trollhadjárat?
Személyes listám:
5. Az - Erről kell bármit is mondanom? Leghíresebb regénye talán.
4. Carrie - Iskolai zaklatás, természetfeletti, egy nagyon jó első durranás volt Kingtől.
3. Kedvencek temetője - Szerintem az egyik, ha nem a legzseniálisabb történet, amelyhez horrornál szerencsém volt.
2. Ragyogás - Kubrick filmje nekem jobban tetszett, mint a könyv, pedig a könyv is egy mestermű.
1. Tortúra - Számomra rémisztő volt a gondolat is, tehetetlennek lenni egy mentálisan instabil, skizofrén őrült mellett. Annie Wilkes pedig több rémálmot okozott nekem, mint Pennywise, ami nagy szó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!