Cím szerint milyen szakirodalom olvassak ha érdekel hogy kik éltek Balatonszárszón és milyen volt az élet az 1800-1900 években?
Voltam József Attila első sírhelyénél és kicsit körbenéztem a temető azon részén. Láttam hogy főleg az 1900-as évek elején elhunyt emberek sírjai vannak arrafele akik 1800-ban születtem és láttam egy sírt is, ahol csak annyi volt ráírva, hogy hány évet élt és hogy hívták. Mivel nagyon fiatalon elment, elkezdett érdekelni, hogy mi történt vele és rákerestem a neten, de nem találtam semmit.
Aztán elkezdett érdekelni MINDEN, hogy milyen lehetett az élete, a családja, a szomszédai, az élet Balatonszárszón abban az időszakban.
Elolvastam József Attila történetét, informatív volt, de csak a régi Szárszóról kaptam képet (abból is csak egy szeletet), a lakókról nem.
Érdekelnének olyan könyvek, ahol többet olvashatnék arról, hogy kik és hogyan éltek Szárszón régen és milyen volt régen Szárszó.
(Nem tagadom, titokban remélem, hogy így többet megtudhatok az illetőről is, akinek a sírját látva indult a kíváncsiságom.)
Cím szerint milyen könyveket szerezzek be, hogy többet megtudhassak a régi szárszói életről?
Vagy hol juthatok hozzá a régi újságokhoz amik Szárszó híreiről olvashatok így 100-200 év elteltével?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!