Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Könyvek, amik a gondolkodást...

Könyvek, amik a gondolkodást fejlesztik. ?

Figyelt kérdés

Ismertek olyan könyveket amik fejlesztik a gondolkodást, a logikát? Lehet ez akár vers, vagy egyéb műfajú,pl thriller, és persze ami leköti az agyamat. Filozófiáról is szívesen olvasok.

Köszii

2022. jún. 16. 22:33
 1/4 anonim ***** válasza:

Háát könyvek nemigen fejlesztik a gondolkodást, de egy könyv azonnal beugrott a kérdésedet olvasva:

[link]

2022. jún. 16. 22:50
 2/4 A kérdező kommentje:

Jól hangzik, ha nem múlja felül valami más, magamhoz veszem.

Most pl Závada Pétert olvasok, hasonlóra gondolok, ahol fel kell tennem a kérdést, hogy vajon miért pont így ? Vagy van még a sofie világa..

2022. jún. 16. 23:02
 3/4 anonim ***** válasza:
76%

Milan Kundera: A lét elviselhetetlen könnyűsége

Engem nagyon sok rész komoly gondolkodásra késztetett.

2022. jún. 16. 23:43
 4/4 anonim ***** válasza:

A gyermeki elme nekem azért volt nagyon izgalmas, mert az agy működéséről ír, belső hierarchiájáról, az egyes részeinek autonómiájáról. Jobban megértettem a saját gondolkodásomat is ezáltal.

+

jelenünk filozófiai, teológiai, ökoetikai boncolgatásai:

Későújkor józansága

Természet és szabadság

Környezet és etika

A zen és a bolygó megmentésének művészete

Ha érdekel a buddhista négyértékű logika:

Lin-csi apát minden szava

2022. jún. 17. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!