Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Almási Kitti könyveit olvasta...

Almási Kitti könyveit olvasta már?

Figyelt kérdés
A "Bátran élni" és a "Ki vagy te?" könyveken gondolkodom, hogy megveszem. Érdemes? 😊

2022. jún. 4. 19:56
 1/9 anonim ***** válasza:
70%
A Bátran élni-t feltétlenül. Én azt ajánlgatom minden önbizalomhiányosnak (és jó sokan vannak!) itt a gyakorin.
2022. jún. 4. 20:14
 2/9 anonim ***** válasza:
58%

Igen, nagyon tetszett, és jó könyveket ír. Remek előadásokat is tart.

Jövő héten lesz a Könyvhét, vasárnap Pesten még dedikáltatni is tudod a könyveket. ☺️

2022. jún. 4. 20:35
 3/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! 🤍
2022. jún. 4. 20:52
 4/9 anonim ***** válasza:

Szerettem volna meghallgatni az előadásait, de nem megy. Pedig nagy lelkesedéssel és pozitív hozzáállással kezdtem de nem, nem megy. Bántja a fülemet, az ítélőképességemet, a logikai érzékemet, és hasonlókat gondolom, de nem megy. Kb a negyedik bazi nagy tévedés után ami elhangzott, becsuktam.

Vagy ez olyan mint a zenészek, hogy van egy album, amin csak kb 3-4 szám hallgatható? Elképzelhető hogy van olyan könyve ami jól sikerült?

ápr. 20. 23:24
 5/9 anonim ***** válasza:
Pontosan mi az a 4 nagy tévedés? Valószínűtlen, hogy van egy 9 év egyetemet kijárt klinikai szakpszichológus, és vagy te, akárki, és az előbbi téved négyszer. Inkább arról van szó, hogy te nem úgy gondolod. De az nem az ő tévedése.
ápr. 20. 23:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Vannak más minimum 5 év egyetemet kijárt klinikai szakpszichológusok, akik teljesen máshogy közelítik meg a dolgokat, akiknek olvastam tanulmányait, amiket olvasás közben teljesen érthetőnek, logikusnak, és tévedésektől mentesnek találtam. Az ő előadásában pedig ezeknek ellentmondó, divatos, de olyan dolgokat hallottam, ami mondjuk egy-két fontos szempontot nem vett figyelembe és így hirdetett eredményt. Jó dolog hogy valaki összegyűjt lehetséges szempontokat, de ha nem vesz figyelembe lényeges dolgokat akkor létrejönnek a tévedések.
ápr. 20. 23:35
 7/9 anonim ***** válasza:
Például?
ápr. 20. 23:42
 8/9 anonim ***** válasza:
Kb egy éve próbáltam hallgatni, tehát most nem tudom felidézni, most azért kerestem itt rá mert beszéltek róla nekem így istenítve és érdekelt ez az Almási Kitti és hasonló iszonyú divatos dolgok jelenség. De ha lesz időm holnap belehallgatok és akkor leírom.
ápr. 20. 23:58
 9/9 anonim ***** válasza:

PL, ebben az előadásban majdnem minden jó, jobb mint amiket régebben találtam.

https://www.youtube.com/watch?v=VYgt4CBx34s

de pl itt, ami nem annyira jó ha teljesen átalakítjuk a képet, hanem először értelmezni kell hogy mi az ok de minden oldalról, mert lehet hogy jogos az ellenérzés és nem kell teljesen átalakítani a képet. Mert az egy álpozitív dolog lesz és újból konfliktusok fognak kialakulni. Hanem ehelyett csak azt a pár dolgot kikorrigálni ami a mi tévedésünk. Pl az hogy azt hittük miattunk van negatív hangulatban a másik ember, közben külső dolgok miatt, ebben tévedhetünk nagy eséllyel. Ezután helyretesszük a lelkünkben ezt, hogy nagy eséllyel erről is volt szó, tehát a mi tévedésünket tesszük helyre. Ugyanakkor észrevesszük azt is hogy ha egy olyan ember lett volna a helyünkben aki kifejezetten fontos neki, tart tőle vagy hosszú távú tervei vannak vele, vagy érzelmileg nagyon kötődik (pl főnöke, fontos neki a magánéletben, kifejezetten kedveli, vagy bármi miatt), akkor máshogy viselkedett volna a rossz hangulata ellenére is. Tehát értelmezünk, és nem magunkat hibáztatjuk hogy rossz a kép bennünk, mert nem teljesen rossz, bízhatunk az ítélőképességünkben.

És ha ebben bízunk akkor tudunk korrigálni is, hogy ha azt szeretnénk hogy az illető komolyabban vegyen, vagy mások, észrevesszük az okokat miért így viselkedik. Míg ha csak magunkban alakítunk át tévesen valamit álpozitívra, bűntudatra alapozva, hogy belőlünk jött a negatív, ez tovább akadályoz abban hogy tiszta legyen a helyzet.

"Végül is a problémák megoldása nem a cselekvésben vagy a ráhagyásban, hanem a megértésben rejlik. Az igazi megértés megoldja a problémákat.

Egy pap az utcán séta közben megpillantott egy kisfiút, amint az ágaskodva és ugrálva próbált elérni egy kapucsengőt. A kissrác alacsony volt, a csengőt pedig hozzá képest túl magasra szerelték.

A pap odament tehát hozzá, és becsengetett helyette. Aztán mosolyogva a kisfiúhoz fordult, és megkérdezte:

- Na, mit csináljunk most?

- Fussunk, mint az őrültek - válaszolta a kisfiú."

/Anthony De Mello/

Ez a történet nem tudom hogy pontosan hogy jött ide, az idézetet kerestem meg és vele együtt volt a történet is.

ápr. 21. 10:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!