Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen könyveket adnál a...

Milyen könyveket adnál a kezébe a 14-18 éves gyerekednek?

Figyelt kérdés
Leszámítva a kötelezőket, meg a klasszikus ifjúsági regényeket. Olyanokra gondolok, amik elgondolkodtatóak és nagyban hozzájárulhatnak egy ilyen korú fiatal személyiségfejlődéséhez, elvontabb gondolkodásához.

2022. jún. 2. 05:35
1 2
 1/13 anonim válasza:
14%
Az impotencia okai.
2022. jún. 2. 05:39
 2/13 anonim ***** válasza:
98%

Én utáltam a kötelező olvasmányokat, utáltam olvasni, mert köteleztek rá. Csak a Rejtő Jenő képregényeket bújtam, azokat imádtam.

Aztán szakközépben irodalomtanár azt mondta hogy Viktor Hugo-tól bármit olvashatunk, de egyet válasszunk. Bementem tehát egy könyvtárba és kértem hogy adjanak akármit, ami nem a Notre Dame-i toronyőr.

Így jutottam el a Nevető ember c. könyvhöz.

Életem meghatározó élménye volt, 2-3 nap alatt kiolvastam, sokkal szebb, magávalragadóbb és megrázóbb történet, mint a másik, sírtam, nevettem, izgultam rajta, nem tudtam letenni. Rádöbbentem, hogy SZERETEK olvasni!

Ez azóta is tart, falom a könyveket, csak rá kellett találnom a saját stílusomra.

Nekem bevállt, hogy maradtok nagy klasszikus írónál, csak kevésbé ismert és agyonhajszolt kónyvénél. Gondokodás nélkül lecserélném a Nevető emberre mindenkinél a kötelező Hugo művet.

Esetleg érdeklődési körén belül keressetek eleve könyvtémákat.

2022. jún. 2. 06:31
 3/13 harebell ***** válasza:
93%

Salinger: A zabhegyező

Ende: Végtelen történet

Keyes: Virágot Algernonnak

Szabó Magda: Az őz vagy Az ajtó

Victor Hugo kb bármi

klasszikus disztópiák, pl 1984, Szép új világ, Kazohinia

Steinbeck: Édentől keletre

Dosztojevszkij: A félkegyelmű

2022. jún. 2. 07:18
 4/13 anonim ***** válasza:
93%
A klasszikus scifik is jók ám! Dűne, Alapítvány-sorozat, Kiberiáda; már mehetnek a Vonnegutok is, és persze a Galaxis Útikalauz sorozat.
2022. jún. 2. 07:49
 5/13 anonim ***** válasza:
81%

#2 Nekem is a Nevető ember a kedvencem tőle!

George Orwell-Állatfarm

Stephen King: 11/22/63

Robert Merle-Állati elmék, Malevil

2022. jún. 2. 15:21
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Semmilyet nem adnék a kezébe. Ő válasszon a saját ízlésének megfelelően!

Engem a kötelezőkkel ki lehetett kergetni a világból, egyet se olvastam el. Ha a 10 évvel ezelőtti énemnek azt mondtad volna, hogy sokat fog olvasni, kiröhögött volna.

Aztán 17 évesen valahogy a kezembe került Stephen King - Ragyogás c. könyve, és "nézzük mit szeretnek az emberek az olvasásban" elven belekezdtem. Ma már rogyásig vagyok thriller/krimi/horror regényekkel.

A gyereked ízlését tudd meg, mi érdekli? Fantasy, horror, krimi, romantikus? Ha ez megvan, az adott műfajból javasolt egy két írót megmutatni. A lényeg, hogy érdekelje az adott műfaj.

2022. jún. 2. 15:35
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Jonathan Stroud: Bartimeus trilógia

Darren Shan: Vámpír könyvek

2022. jún. 2. 18:16
 8/13 anonim ***** válasza:
77%

Első körben, egy 14 és egy 18 éves nagyon nem egy kategória.

Másrészt, amit már egy mésik válaszoló is írt, semmit. Válasszon ő. Úgysem tudod meghatározni, hogy ő mit fog érezni egy könyv olvasása után. Lehet, hogy neked nagy élmény volt, de nincs olyan könyv, ami univerzálisan jó mindenkinek.

2022. jún. 2. 21:14
 9/13 anonim ***** válasza:
53%
Sztrugackij: Piknik az árokparton
2022. jún. 3. 04:39
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Zabhegyezőn:). 17 évesen talált rám, amikor a lehető legnagyobb szükségem volt rá.
2022. jún. 3. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!